Ο Γ. Σακελλαρίδης εξήγησε ότι «πρόκειται για αποτυχία του συστήματος της αγοράς, δηλαδή υπάρχουν αγορές που ο ιδιώτης δεν ενδιαφέρεται να καλύψει γιατί δεν έχει κέρδος από το λεωφορείο στα Κύθηρα, ή είναι μεγάλο το κόστος για να μπει λεωφορείο σε κάποιες περιοχές της Περιφέρειας Αττικής, επομένως αφήνουμε τους μαθητές χωρίς σχολικά. Αυτό ήταν υπουργική, πολιτική απόφαση,  δεν προέκυψε από αστοχία και θα το αντιμετωπίσει η κ. Δούρου, αποτελεσματικά γιατί τουλάχιστον έχει την πρόθεση.»

«Η κ. Δούρου δεν μπορεί να λύσει δια μαγείας, τα προβλήματα, όταν έχουμε μια κυβέρνηση που βγάζει νόμους και αναγκάζει κάθε χρόνο την Περιφέρεια να δίνει χρήματα, πακέτα ολόκληρα, για να εξασφαλίζει από διαγωνισμούς που μπορεί να είναι γόνιμοι, ή άγονοι…»

Το θέμα προέκυψε όταν επιχείρησε να εκμεταλλευτεί πολιτικά το σοβαρό θέμα της μεταφοράς των μαθητών, ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας επιχαίροντας «δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το θέμα η κ. Δούρου, γιατί δεν το έλυσε που έχει μια αριστερή πολιτική».

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης σχολίασε «πόσο καιρό το περιμένατε αυτό;» για να καυτηριάσει σε έντονο ύφος την ένδεια πολιτικών επιχειρημάτων από την πλευρά του κ. Ρήγα λέγοντας «δεν δείχνει πολιτική σοβαρότητα, ο τρόπος που αντιμετωπίζεται την κ. Δούρου». «Να της κάνετε σοβαρή κριτική και όχι με εξυπνάδες». Ανάγκασε μάλιστα τον κ. Ρήγα να υποπέσει στην παραδοχή ότι «την αριστερή διακυβέρνηση θα τη δούμε σε λίγο καιρό» για να βιαστεί να το μαζέψει λέγοντας «την κ. Δούρου, εννοώ»!!!

Κατ. Μπρέγιαννη