to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:59 | 17.02.2015

Πολιτική

Γ. Σακελλαρίδης: Η κυβέρνηση δεν θα συρθεί σε εκβιαστικά τελεσίγραφα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, τόνισε ότι "η πίεση αυτή τη στιγμή δεν είναι μόνο στην ελληνική πλευρά. Η πίεση, το άγχος για το τι θα γίνει βρίσκεται και στην άλλη πλευρά. Είμαστε σίγουροι. Δεν υπάρχει μπλόφα αυτή τη στιγμή στο τραπέζι, δεν παίζουμε πόκερ εμείς".


«Η ελληνική κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην αμοιβαία επωφελή συμφωνία, αλλά δεν θα συρθεί σε εκβιαστικά τελεσίγραφα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.
 
Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης χαρακτήρισε «σκληρά και ωμά τελεσίγραφα», τα κείμενα συμφωνίας που κλήθηκε να υπογράψει η ελληνική πλευρά.
 
«Η ελληνική κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην αμοιβαία επωφελή συμφωνία. Έχει δείξει από τη δική της πλευρά ότι αυτό που αναζητεί είναι κοινοί τόποι ώστε να προκύψει μια κοινή λύση», δήλωσε ο κ. Σακελλαρίδης προσθέτοντας: «Η κυβέρνηση αισθάνεται ότι έχει δίκιο και έχει τον κόσμο μαζί της».
 
Η Αθήνα θέλει πολιτική λύση και όχι τεχνοκρατική, όπως επιμένει το Βερολίνο, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενώ επανέλαβε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν θα ζητήσει παράταση αυτού του προγράμματος.
 
«Είμαστε δεσμευμένοι από τη λαϊκή εντολή», δήλωσε συμπληρώνοντας πως η Ελλάδα δεν θα συρθεί εκβιαστικά στην παράταση του τρέχοντος προγράμματος.

Επανέλαβε ότι από την πλευρά της η κυβέρνηση απαιτεί πολιτική λύση και όχι συζήτηση για ισοδύναμα.

Αναφερόμενος στο κείμενο του Μοσκοβισί είπε ότι το σημαντικό είναι πως έκανε λόγο για την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα "αφήνοντας τη δυνατότητα να λάβεις μέτρα και δράσεις" κόντρα σε αυτή.

Αναφορικά με αίτημα για παράταση του προγράμματος, ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να ζητήσει "παράταση ενός προγράμματος από το οποίο απορρέουν πολιτικές οι οποίες είναι στον αντίποδα".

"Ας επιμένουν δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι εμείς σε αυτό. Είμαστε δεσμευμένοι από τη λαϊκή εντολή. Δεν μπορούμε να μιλάμε μετά για την έλλειψη αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος", είπε χαρακτηριστικά. "Με το πιστόλι στον κρόταφο θα το κάναμε αλλά δεν θα το κάνουμε. Δεν θα ζητήσουμε παράταση ενός προγράμματος που είναι το μνημόνιο και λέγεται απλώς πρόγραμμα", διαβεβαίωσε ο κ. Σακελλαρίδης.

Ωστόσο διευκρίνισε ότι "θα συνεχίσουμε τις επαφές και τις διαβουλεύσεις έτσι ώστε άμεσα, γρήγορα θέλουμε να βρεθεί αυτή η λύση, δεν κάνει καλό σε κανένα μέρος να χρονίζει αυτή η διαδικασία και αυτού του τύπου η διαπραγμάτευση, να βρεθεί αυτή η λύση".

Για την ΕΚΤ τόνισε ότι από προχθές ο Ντράγκι έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την Ελλάδα και τις ελληνικές τράπεζες.

"Δεν πιστεύω ότι θα υπάρχει κανένα πρόβλημα με την χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών. Σε καμία περίπτωση. Είμαστε σε απόλυτη συνεργασία, συνεννόηση, επαφή, επικοινωνία, ο,τι άλλη λέξη θέλετε χρησιμοποιήστε με την ΕΚΤ και τον Draghi. Υπάρχουν οι διαβεβαιώσεις ότι η συγχρηματοδότηση των τραπεζών θα συνεχιστεί απρόσκοπτα και δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα", είπε.

Σχολιάζοντας επίσης τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Σόιμπλε, ο οποίος μιλούσε για ανεύθυνη συμπεριφορά εκ μέρους της κυβέρνησης, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είπε: «Δεν είναι υπεύθυνη στάση να γίνονται τέτοιες δηλώσεις».

Στην ερώτηση αν ο πρωθυπουργός θα συγκαλέσει συνάντηση πολιτικών αρχηγών προκειμένου να τους ενημερώσει για τα αποτελέσματα του Eurogroup ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι στη διάθεση των πολιτικών αρχηγών.

Δείτε τα βίντεο του Mega:

___________________

Δείτε επίσης:

Γ. Σακελλαρίδης στον «ενικό»: Τα τελεσίγραφα δεν βοηθούν, η ελληνική κυβέρνηση δεν κάνει πίσω 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)