to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:54 | 30.06.2015

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Γ. Σακελλαρίδης: Ένα ηχηρό «όχι», δυνατό διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια της κυβέρνησης

Αν βγει με μεγάλη πλειοψηφία το ΟΧΙ σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα έχει μεγαλύτερη δυνατότητα να διεκδικήσει τα δίκια του ελληνικού λαού, προκειμένου να βγούμε από τον μεγάλο κύκλο της ύφεσης και της λιτότητας, με την διαπραγμάτευση να ξεκινά από μια καλύτερη βάση και με καλύτερους όρους, πρόσθεσε.



«Αυτή η μάχη δεν είναι μια μάχη αποκλειστικά για την περηφάνια και την αντίσταση του ελληνικού λαού, αλλά για να υπάρχει αντανάκλαση και στο πρακτικό επίπεδο, να έχουμε δηλαδή μια καλύτερη διαπραγματευτική θέση» εξήγησε.

Υπογράμμισε ακόμη πως ένα «όχι» ως λαϊκή ετυμηγορία θα είναι ένα δυνατό μήνυμα σε ολόκληρη την Ευρώπη που θα αποδείξει πως μια χώρα έχει τη δυνατότητα να αποφασίζει για το μέλλον της όπως αυτή επιθυμεί, ενώ αποκτά μεγαλύτερη αξία μέσα στις συνθήκες τρομοκράτησης.

Οι ενορχηστρωμένες παρεμβάσεις των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κρατών μελών απέναντι στο δημοψήφισμα αποδεικνύει πως είναι μια πολιτική μάχη υπογράμμισε.
 
«Μέσα από επίπονες διαδικασίες αποδείξαμε ότι θέλουμε να βρεθεί συμβιβασμός κι όταν ήρθε το τελεσίγραφο αποφασίσαμε να δώσουμε την ευκαιρία στον ελληνικό λαό να αποφασίσει, καθώς αυτή η πρόταση δεν ήταν στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχει λάβει η κυβέρνηση» εξήγησε σχετικά με την απόφαση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
 
Η κυβέρνηση δεν υποστηρίζει το όχι από πείσμα αλλά γιατί «πιστεύουμε ότι είναι μια συμφωνία που δεν απαντά στα απτά προβλήματα των πολιτών αλλά αντίθετα, τα επιδεινώνει» επεσήμανε.
 
«Δεν υπάρχουν εύκολες επιλογές» επεσήμανε, επαναλαμβάνοντας τα λόγια του πρωθυπουργού στην χθεσινή του συνέντευξη πως η κυβέρνηση θα αποδεχτεί την ετυμηγορία του λαού αλλά δεν είναι μια κυβέρνηση παντός καιρού: «Δεν μπορεί να εκφράζεται απέναντι και ενάντια στο μνημονιακό παρελθόν και να εφαρμόζει ένα μνημονιακό μέλλον».
 

Ακούστε:

 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)