to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:10 | 14.10.2022

Πολιτική

Γ. Ψυχογιός: «Γρήγορη και σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης των παιδοβιαστών και ενίσχυση των κοινωνικών δομών, αντί για fake news»

Αντί για διασπορά fake news, o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σύστησε στην κυβέρνηση να ασχοληθεί σοβαρά τόσο με τη διαλεύκανση του εγκλήματος που συντελέστηκε σε βάρος ενός ανήλικου κοριτσιού αλλά και με την ενίσχυση των κοινωνικών δομών και την αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας


Στην εκπομπή Kontra 24 με τη Νατάσα Γιάμαλη, συμμετείχε ο βουλευτής Κορινθίας και τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Ψυχογιός και σχολίασε την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας με θύμα το 12χρονο κορίτσι στον Κολωνό. 

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ψυχογιός επισήμανε: «Συνεχίζονται τα ψέματα από την Κυβέρνηση, και ψέμα στο ψέμα στο τέλος κάτι θα μείνει, αυτό δεν είναι πολιτικός διάλογος, αντί να συζητάμε την ουσία για ένα απεχθές έγκλημα που μας έχει σοκάρει όλους, συζητάμε για το τι είπαν ή έγραψαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οι οποία μάλιστα αποκατέστησαν τα πράγματα».

«Εάν αυτός ο άνθρωπος που έχει συλληφθεί και κατηγορείται ως παιδοβιαστής και μαστροπός  ήταν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ φανταζόμαστε όλοι τι θα είχε γίνει, με  δεδομένη τη στάση της ΝΔ ως αντιπολίτευση» υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΤΡΙΖΑ-ΠΣ, και πρόσθεσε: «Τυμβωρυχία, δολοφονία χαρακτήρων, ακροδεξιός λαϊκισμός στο μακεδονικό, το   προσφυγικό και απίστευτες  πρακτικές και μιλάτε τώρα  εσείς. Αντ’ αυτού, να ανακαλέσει άμεσα τα όσα απαράδεκτα είπε ο κ. Γεωργιάδης σε πρωινή εκπομπή για τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ντροπή».

Αναφερόμενος στην αρχική ανάρτηση του κ. Κουμουτσάκου, ο Γ. Ψυχογιός σχολίασε: «Το ατόπημα Κουμουτσάκου είναι διπλό. Και πολιτικό και νομικό. Δεν μπορεί να διαστρεβλώνεις την αλήθεια, να κάνεις διασπορά ψευδών ειδήσεων, να λες στην αρχή ότι ο παιδοβιασμός ήταν πλημμέλημα επί ΣΥΡΙΖΑ, που δεν ισχύει, και μετά να αλλάζεις την ανάρτηση με άλλο ψέμα. Ο βιασμός ανηλίκου ήταν κακούργημα στον Ποινικό Κώδικά που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, επεκτείνοντας μάλιστα για πρώτη φορά τον ορισμό του εγκλήματος του βιασμού βάζοντας και την παράμετρο της συναίνεσης».

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας και στην προστασία των ευάλωτων ομάδων και ιδίως των παιδιών: «Από την κυβέρνησή μας έγινε μια προσπάθεια να καταπολεμηθεί με οριζόντιο και ολιστικό τρόπο η παιδική φτώχεια και αυτό είχε αποτελέσματα. Δεν ξυπνήσαμε τώρα, ούτε το ανακαλύψαμε τώρα. Υπήρχαν συγκεκριμένες παρεμβάσεις οι οποίες αφορούσαν και αυτά που είπε η δικηγόρος του παιδιού, ότι δεν υπήρχε καμία ανταπόκριση και αντίδραση από κοινωνικές υπηρεσίες που παρενέβησαν με πολύ μεγάλη καθυστέρηση από τότε που ζητήθηκε».

Επισήμανε μάλιστα ότι «το σύστημα υποστήριξης θέλει ενίσχυση σε δομές και εργαζόμενους αλλά και ουσιαστικό ρόλο του   κοινωνικού   κράτους. Σήμερα  είχαμε  απεργία  των  ανθρώπων  που  δουλεύουν  στους παιδικούς σταθμούς γιατί χιλιάδες παιδιά μένουν εκτός και οι εργαζόμενοι είναι υπό απόλυση».

Αναφέρθηκε επίσης στην αναγκαιότητα να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των άμεσα εμπλεκόμενων στην υπόθεση των βιασμών της 12χρονης για να βρεθούν κι άλλα ενδεχόμενα θύματα εάν υπάρχουν. Υπογράμμισε μάλιστα ότι: «Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα διότι στις ποινικές ιδίως υποθέσεις η ολιγωρία παίζει πολύ καθοριστικό ρόλο ώστε να μην χαθούν ή εξαφανιστούν κρίσιμα στοιχεία».

Δείτε όλη την παρέμβαση του Γιώργου Ψυχογιού:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)