to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:31 | 15.07.2014

Πολιτική

Γ. Πάντζας: Η πυρκαγιά στην Κερατέα είναι και αυτή στα ‘’προαπαιτούμενα’’ της συγκυβέρνησης

«Οι φωτιές έκαψαν μεγάλες εκτάσεις σε Οβριόκαστρο, Διψέλιζα, Λάκιζα, και Σάκκα, περιοχές στις οποίες σχεδιάζεται η κατασκευή ΧΥΤΑ καθώς και σύνθετες τουριστικές εγκαταστάσεις, μεγάλα έργα υποδομής και πλήθος επενδυτικών δραστηριοτήτων και εκμεταλλεύσεων»


Στην Κερατέα βρέθηκε το προηγούμενο Σάββατο, ο Βουλευτής Αττικής Γιώργος Πάντζας με αφορμή τις πρόσφατες πυρκαγιές που έκαψαν περί τα 5000 στρέμματα με ενδείξεις και μαρτυρίες που κάνουν λόγο για εμπρησμό.

Οι φωτιές έκαψαν μεγάλες εκτάσεις σε Οβριόκαστρο, Διψέλιζα, Λάκιζα, και Σάκκα, περιοχές στις οποίες σχεδιάζεται η κατασκευή ΧΥΤΑ καθώς και σύνθετες τουριστικές εγκαταστάσεις, μεγάλα έργα υποδομής και πλήθος επενδυτικών δραστηριοτήτων και εκμεταλλεύσεων. 

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το νομοσχέδιο για τα δάση, που είναι προς κατάθεση στη Βουλή, το οποίο προβλέπει τον αποχαρακτηρισμό δασικών και γεωργικών εκτάσεων που έχουν τεθεί σε καθεστώς απόλυτης προστασίας έπειτα από μεγάλες πυρκαγιές, προκαλεί ανησυχία και επιβεβαιώνει τις μαρτυρίες πού κάνουν λόγο για εμπρησμό.

«Η καταστροφική πολιτική της συγκυβέρνησης αποτυπώνεται απόλυτα στις εγκληματικές ενέργειες κάποιων, οι οποίοι θέλουν να μετατρέψουν την Κερατέα σε ‘’μνημονιακό πρότυπο’’ ξεπουλήματος, καταπάτησης, και μπίζνας των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων τα οποία καλοβλέπουν την κατασκευή ΧΥΤΑ και πλήθος επενδυτικών δραστηριοτήτων και εκμεταλλεύσεων. Αυτό που τους εμπόδιζε μέχρι σήμερα είναι οι δασικές και γεωργικές εκτάσεις που είναι σε απόλυτη προστασία από το νόμο. Δεδομένο, που η μνημονιακή συγκυβέρνηση έχει φροντίσει να ξεπεράσει και να ‘’επιβραβεύσει’’ τους εμπρηστές μετά το πέρας της θερινής περιόδου, όταν με νομοσχέδιο που θα έρθει στη Βουλή θα αποχαρακτηρίζονται δασικές και γεωργικές εκτάσεις που έχουν τεθεί σε καθεστώς απόλυτης προστασίας έπειτα από μεγάλες πυρκαγιές. 

Το σημερινό έγκλημα των καμένων εκτάσεων είναι μια διαρκής πρακτική - δώρο στα οικονομικά συμφέροντα, η οποία όμως δεν θα έχει πεδίο εφαρμογής. Η κυβέρνηση της Αριστεράς σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού θα ανακόψει και θα ακυρώσει τα μνημονιακά και εκτρωματικά προαπαιτούμενα που αδιαφορούν για οποιαδήποτε περιβαλλοντική, οικονομική και κοινωνική καταστροφή.» δήλωσε ο Βουλευτής Αττικής. 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)