to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:36 | 09.03.2015

πηγή: Ναυτεμπορική

Οικονομία

Γ. Ντάισελμπλουμ: Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο

Μήνυμα ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο έστειλε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ τονίζοντας τη δέσμευση της Ελλάδας να μην προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες.


Στη συνέντευξη που ακολούθησε τη συνεδρίαση του Eurogroup ο Ντέισελμπλουμ ανέφερε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι συζητήσεις με τους θεσμούς. Όπως διευκρίνισε οι συζητήσεις θα γίνουν στις Βρυξέλλες και παράλληλα «χρειαζόμαστε και την εμπλοκή των τεχνικών ομάδων που θα μεταβούν στην Ελλάδα».

«Μας ενδιαφέρει μια στενή συνεργασία των ελληνικών αρχών και των θεσμών. Υπογραμμίσαμε τη δέσμευση να μην υπάρχουν μονομερείς ενέργειες και να τηρηθούν οι δεσμεύσεις που υπάρχουν» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Σύμφωνα με τον Ντέισελμπλουμε συζητήθηκαν επίσης διαρθρωτικά μέτρα και ο τρόπος για να τονωθούν οι επενδύσεις.

Ο ίδιος διεμήνυσε ότι δεν θα υπάρξει καμία προκαταβολή δόσης αν δεν υπάρξει συμφωνία επί όλου του πακέτου και εφαρμογή των μέτρων.

«Αν υπάρξει συμφωνία σε όλο το πακέτο και ξεκινήσει η εφαρμογή τότε μπορεί να υπάρξει μία διαίρεση της δόσης και να δοθεί η μισή. Έχει ξαναγίνει στο παρελθόν».

Ο Ντέισελμπλουμ είπε ότι η επιστολή του Γ. Βαρουφάκη θα πρέπει να αποσταλεί στους θεσμούς γιατί όλο το ευρύ φάσμα των μεταρρυθμίσεων εντάσσεται στο πλαίσιο συζητήσεων με τους θεσμούς «εμείς το χαιρετίζουμε αλλά θα πρέπει να το εγκρίνουν και οι θεσμοί» είπε.

«Θέλουμε να στηρίξουμε την ελληνική κυβέρνηση εφόσον υπάρξει συμφωνία σε όλο το πακέτο. Δεν μπορούμε να συζητούμε προκαταβολές αν δεν υπάρξει ολοκλήρωση της συμφωνίας και άμεση εφαρμογή» επανέλαβε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)