to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:28 | 10.10.2013

Κοινωνία

Γ. Μυλόπουλος: Ζητάμε την ακύρωση της ΚΥΑ για τη διαθεσιμότητα

Την ακύρωση της κοινής υπουργικής απόφασης για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων ζήτησε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γ. Μυλόπουλος, εκφράζοντας την αντίθεσή του στο "αντισυνταγματικό", όπως χαρακτήρισε ο ίδιος, μέτρο του υπουργείου Παιδείας.


Ο πρύτανης του ΑΠΘ μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΙ δήλωσε: "Εμείς είμαστε αντίθετοι στο μέτρο της διαθεσιμότητας, όμως η αντίθεση μας γίνεται πάντα στο πλαίσιο της νομιμότητας. Γι' αυτό καταθέσαμε προσφυγή στο ΣτΕ, ζητώντας την ακύρωση και την αναστολή του αντισυνταγματικού αυτού μέτρου, που θέτει σε διαθεσιμότητα προσωπικό χρήσιμο για τα πανεπιστήμια".

Ο κ. Μυλόπουλος διέψευσε ότι τα πανεπιστημιακά ιδρύματα είναι αντίθετα στην εφαρμογή του νόμου σε ότι αφορά την αξιολόγηση των υπαλλήλων, λέγοντας ότι "και τα 8 πανεπιστήμια τα οποία συμπεριλαμβάνονται στη διαθεσιμότητα είναι πρόθυμα να εφαρμόσουν αυτό που λέει ο νόμος". Ωστόσο ανέφερε ότι το μοναδικό εμπόδιο για την εφαρμογή του νόμου είναι η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων.

"Το εμπόδιο αυτή τη στιγμή είναι ότι δεν υπάρχει προσωπικό. Και η δουλειά, την οποία μας ζητάει το υπουργείο να κάνουμε και να στείλουμε στον ΑΣΕΠ, δεν είναι απλή αποστολή στοιχείων, τα οποία είναι έτοιμα. Πρόκειται για παραγωγή νέων πινάκων από στοιχεία, που υπάρχουν σε φακέλους πολλών εκατοντάδων υπαλλήλων μας. Π.χ στο ΑΠΘ όπου προβλέπεται να φύγουν 169, πρέπει να ελεγχθούν 440 φάκελοι υπαλλήλων. Πρέπει να μεταφερθούν από το χώρο που βρίσκονται, να ελεγχθούν, να ψηφιοποιηθούν τα στοιχεία τους και πρέπει να ζητηθεί από τους 440 αυτούς υπαλλήλους να φέρουν επιπρόσθετα στοιχεία, όπως είναι η φορολογική τους δήλωση και το πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό απαιτεί και μεγάλο όγκο δουλειάς και μεγάλο αριθμό υπαλλήλων, αλλά επίσης απαιτεί και χρόνο, γιατί πρέπει να ζητηθούν τα στοιχεία αυτά από τους υπαλλήλους για να τα προσκομίσουν στην υπηρεσία".



Πηγή: avgi.gr

Διαβάστε σχετικά:

«Απογραφείτε μόνοι σας ή μπαίνετε σε αργία»: Εκβιασμός του υπ. Παιδείας στους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ

"Κλειστά" λόγω διαθεσιμότητας τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)