to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:16 | 04.06.2014

Πολιτική

Στη Βουλή για την άρση ασυλίας οι χρυσαυγίτες Μιχαλολιάκος, Λαγός, Παππάς

Ο αρχηγός Νίκος Μιχαλολιάκος, ο υπαρχηγός Χρήστος Παππάς και ο βουλευτής Γιάννης Λαγός μεταφέρονται από τις φυλακές Κορυδαλλού στην Ολομέλεια, η οποία θα αποφασίσει για τις άρσεις ασυλίας τους. Διαχωρίζει τη θέση του από τον Κασιδιάρη ο Μιχαλολιάκος.


Διαβάστε για τη συγκέντρωση των νεοναζί στο Σύνταγμα: Μια χούφτα χρυσαυγίτες περιμένουν τους προφυλακισμένους βουλευτές

Δείτε εικόνα από τη Βουλή:

Η μεταγωγή των προφυλακισθέντων στη Βουλή, προκειμένου να συμμετέχουν στη συζήτηση για την άρση της ασυλίας τους, γίνεται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, πιο αυξημένα σε σχέση με την προηγούμενη φορά, οπότε είχε επιβληθεί απαγόρευση εισόδου στο Κοινοβούλιο για επισκέπτες, όταν μεταφέρθηκαν από τις φυλακές για την ίδια διαδικασία οι Γιώργος Γερμενής και Στάθης Μπούκουρας.

Οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός μεταφέρονται από τις φυλακές Κορυδαλλού στην Ολομέλεια, όπου θα συζητηθεί η άρση ασυλίας τους.

Σημαντικό γεγονός αποτελεί και η δήλωση από την πρωτοβουλία δικηγόρων JailGoldenDawn παράστασης πολιτικής αγωγής στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης του νεοναζιστικού μορφώματος.

Μάλιστα μέλη της πρωτοβουλίας των δικηγόρων (Θ. Καμπαγιάννης, Κ. Σκαρμέας, Τ. Ζώτος), οι οποίοι πρόσφατα κατέθεσαν αναφορά στον Αρειο Πάγο για την υπόθεση του χρυσαυγίτικου πογκρόμ του 2011, βρέθηκαν ήδη στο στόχαστρο του site της Χρυσής Αυγής και της ακροδεξιάς ιστοσελίδας Εθνικισμός.net, οι οποίες με αφορμή δηλώσεις των δικηγόρων περί «αντιπαράθεσης του αντιφασιστικού κινήματος με τους φασίστες στον δρόμο», τους κατηγόρησαν για… «βία και τρομοκρατία κατά των εθνικιστών», προτρέποντας τη Δικαιοσύνη «να ασχοληθεί πρώτα μ' αυτούς» και καλώντας την ουσιαστικά να αγνοήσει την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

«Σε αντίθεση με ό,τι υποστηρίζει η ναζιστική συμμορία, το μεγαλύτερο πρόβλημα της ποινικής δίωξης κατά των στελεχών της δεν είναι η ανυπαρξία στοιχείων: τουναντίον, εκατοντάδες υποθέσεις -και πολλές πλέον δικαστικές αποφάσεις- στοιχειοθετούν ακλόνητα την ενοχή των ηγετών της εγκληματικής οργάνωσης. Το μεγαλύτερο “πρόβλημα” έγκειται στο γεγονός ότι η απαιτούμενη εμβάθυνση της δίωξης της Χρυσής Αυγής αποκαλύπτει τις βαθιές παρακρατικές ρίζες του ναζιστικού μορφώματος, ιδίως στην αστυνομία, τον στρατό και στα ψηλά πατώματα της ίδιας της κυβέρνησης Σαμαρά», αναφέρουν οι δικηγόροι.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)