to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:26 | 27.04.2013

Πολιτισμός

Φωτογραφίζοντας το ρατσισμό στην Ελλάδα

Συνέντευξη του Γ. Μουτάφη φιλοξενεί η γαλλική Courrier International. Τι δηλώνει ο άνθρωπος που καταγράφει τη ζωή των μεταναστών σε μια χώρα σε κρίση.


Στο έργο του φωτογράφου Γιώργου Μουτάφη για το ρατσισμό στην Ελλάδα αναφέρεται η γαλλική Courrier International.

Ο Γιώργος Μουτάφης, γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα και είναι ένας ανεξάρτητος φωτογράφος. Η δουλειά του έχει δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά  κύρους, όπως οι New York Times, το Time, το Der Spiegel, η Guardian, κ.α.

Όπως αναφέρει ο Alexandre Levy που πήρε την συνέντευξη, ο Μουτάφης, έχει αφιερωθεί στην καταγραφή της ζωής των παράνομων μεταναστών που ζουν σε μια Ελλάδα βουτηγμένη στην οικονομική και κοινωνική κρίση.

Οι μετανάστες ονειρευόντουσαν μια ζωή σε ένα "Ευρωπαϊκό Ελντοράντο" αλλά  βρίσκονται αντιμέτωποι με την πραγματικότητα. Συχνά, το όνειρό τους μετατράπηκε σε εφιάλτη.

Αυτή την εβδομάδα η Courrier International (ανήκει στο δίκτυο της Le Monde) δημοσιεύει στην σελίδα της μερικές από τις φωτογραφίες του Γιώργου που απεικονίζουν όλη τη βία κατά των μεταναστών από τους Έλληνες νεο-ναζί.

"Προσπαθώ να εστιάσω στη ζωή αυτών των ανθρώπων και τις ιστορίες τους οι οποίες είναι γεμάτες πόνο και βία" αναφέρει, ο φωτογράφος, ερωτηθείς για το τι τον οδήγησε να επιλέξει το συγκεκριμένο θέμα

"Είναι πολύ δύσκολο να εργαστεί κανείς με θέματα που σχετίζονται με τη μετανάστευση σε μια χώρα σε κρίση. Οι άνθρωποι έχουν την τάση να θέλουν να κλείσεις τα μάτια. Μέσα δημοσιεύουν τη δουλειά μου μερικές φορές , αλλά οι περιορισμένες εκδόσεις σε ορισμένα περιοδικά δεν είναι αρκετή  για να  αντιμετωπιστούν τόσο σημαντικά ζητήματα" αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γ. Μουτάφης.

Η σελίδα του Γιώργου Μουτάφη στο διαδίκτυο

(Πηγή: Courier International)

Από το news247.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)