to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:15 | 18.09.2014

Πολιτική

«Φέουδο η Βουλή»: Ο ΣΥΡΙΖΑ απέσυρε τις τροπολογίες για ΕΦΚ και δωρεάν ρεύμα σε ευπαθείς ομάδες

«Δεν πρέπει ο κάθε υπουργός να αντιμετωπίζει τη Βουλή ως να είναι φέουδο» τόνισε ο Θ. Δρίτσας εξηγώντας το λόγο που η αξιωματική αντιπολίτευση απέσυρε (προσωρινά) τις τροπολογίες


Αποσύρθηκαν οι τροπολογίες που είχαν κατατεθεί από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και τους βουλευτές του κόμματος και πρότειναν την επαναφορά του ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης στα επίπεδα Μαρτίου του 2011 και την παροχή δωρεάν ρεύματος σε φτωχές και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την «βροχή» εκπρόθεσμων τροπολογιών που κατέθεσε το υπουργείο Ενέργειας στο νομοσχέδιο για τις κυρώσεις των συμβάσεων για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρήθηκε για την κατάθεση στο νομοσχέδιο εννιά τροπολογιών, τέσσερις από τις οποίες κατατέθηκαν χθες το απόγευμα και μία σήμερα το πρωί! Παράλληλα, απορρίφθηκε το αίτημα για ευρύτερη συζήτηση του νομοσχεδίου δεδομένης της σημασίας των συμβάσεων και των τροπολογιών.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Δρίτσας, αναφέρθηκε στην τροπολογία για την αλλαγή του καθεστώτος του Πάρκου Τρίτση ως ενδεικτική για την ποιότητα της κυβέρνησης, καθώς ένα θέμα που απαιτεί ευρεία διαβούλευση αντιμετωπίζεται με μια τροπολογία της τελευταίας στιγμής. Ο Θ. Δρίτσας τόνισε ακόμη ότι το προεδρείο της Βουλής θα έπρεπε να έχει απορρίψει τις εκπρόθεσμες υπουργικές τροπολογίες, υπογραμμίζοντας ότι ο κάθε υπουργός δεν πρέπει να αντιμετωπίζει τη Βουλή σαν «φέουδο».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Άδ. Γεωργιάδης, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον ότι ο πραγματικός λόγος για την απόσυρση των τροπολογιών είναι για να μην φανεί ότι «το δήθεν κοστολογημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανέκδοτο». Νωρίτερα είχε προηγηθεί αντιπαράθεση του υπουργού Ενέργειας, Γ. Μανιάτη, με τον γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Βούτση, για το κόστος του δωρεάν ρεύματος στις οικογένειες-δικαιούχους του κοινωνικού οικιακού τιμολογίου.

Ο Γ. Μανιάτης πολλαπλασίασε αυθαίρετα το κόστος των δωρεάν κιλοβατώρων με τους περίπου 570,000 δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου υπολογίζοντας το κόστος του μέτρου στα 263 εκατ. ευρώ. Ο Ν. Βούτσης διευκρίνισε ότι οι εξαγγελίες του Αλ. Τσίπρα στην ΔΕΘ αφορούν δωρεάν ρεύμα μόνο στις οικογένειες που είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας και το κόστος είναι στα 69 εκατ. Ευρώ.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)