to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:26 | 05.01.2015

Διεθνή

Ευρωπαίοι Πράσινοι: "Η ΕΕ πρέπει να σέβεται τις δημοκρατικές διαδικασίες και να εξασφαλίσει την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη"

Οι συμπρόεδροι της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, Φιλίπ Λάμπερτς και Ρεμπέκα Χαρμς, στηλίτευσαν με δηλώσεις τους την συζήτηση περί Grexit


Σχολιάζοντας την κατάσταση στην Ελλάδα σε σχέση με τις εκλογές, ο συμπρόεδρος της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο Φιλίπ Λάμπερτς, δήλωσε:

«Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και τα θεσμικά όργανα της ΕΕ πρέπει να σέβονται τη δημοκρατική διαδικασία στην Ελλάδα. Αντί για ανάμιξη και απειλές, οι ηγέτες της ΕΕ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να δεσμευτούν να σεβαστούν πλήρως το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών και να συνεργαστούν με οποιαδήποτε δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, με στόχο να εξασφαλιστεί η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Αυτό είναι σαφώς προς το συμφέρον της ΕΕ και την αξιοπιστία της, καθώς και της Ελλάδας. Η κινδυνολογία περί Grexit είναι ανεύθυνη.» 


Η άλλη συμπρόεδρος των Πρασίνων, Rebecca Harms, σχολίασε:

«Ενώ είναι σαφές ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν στην Ελλάδα, είναι εξίσου σαφές ότι η μονόπλευρη και αδέξια προσέγγιση του προγράμματος προσαρμογής έχει επιδεινώσει τα προβλήματα και έχει οξύνει την κοινωνική δυσπραγία. Η Ελλάδα χρειάζεται μια κυβέρνηση που μπορεί να επιφέρει την αναγκαία στροφή της οικονομίας της προς ένα πιο βιώσιμο μοντέλο. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και τα θεσμικά όργανα της ΕΕ πρέπει να στηρίξουν την Ελλάδα, την κυβέρνηση της και τους πολίτες της για να διασφαλιστεί ότι μπορούν να τα καταφέρουν και τελικά να δώσει στην Ελλάδα μια προοπτική για την έξοδο από την οικονομική κρίση, καθώς και να κάνει το χρέος της βιώσιμο. Όπως έχει η κατάσταση, από την αρχή της κρίσης, είναι προς το κοινό ευρωπαϊκό συμφέρον η Ελλάδα να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης και μάλιστα, αναζωογονημένο μέλος.»  

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)