to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:27 | 30.03.2015

Πολιτική

Ευ. Βενιζέλος: Όλα εδώ πληρώνονται

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως «δεν υπάρχει διαφυγή, όλα εδώ πληρώνονται»


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, μίλησε για το «ναρκοθετημένο περιβάλλον» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κατέστρεψε μέσα σε λίγες εβδομάδες το καθαρό και ασφαλές πλαίσιο που είχε δημιουργήσει η προηγούμενη κυβέρνηση για τη χώρα. Επιπλέον, κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι η ίδια καλλιεργεί την αναταραχή για το Grexit με δηλώσεις δικών της στελεχών.

Σε ό,τι αφορά στο δίλημμα που έθεσε ο πρωθυπουργός για τη στήριξη ή όχι της εθνικής διαπραγμάτευσης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι «βοήθεια για την καταστροφή ή για "γυριστή" χωρίς κόστος, δεν δίνουμε».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως «δεν υπάρχει διαφυγή, όλα εδώ πληρώνονται» και κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της με σοβαρότητα, να μην επιδιώκει την τυφλή πρόσκρουση ή τη διολίσθηση και να μην παίζει με το εθνικό συμφέρον.

Τόνισε ότι «η πατρίδα είναι το μέλημά μας» και τάχθηκε υπέρ μιας εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης.

Ο ίδιος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει εγκλωβιστεί, θέτοντας σε κίνδυνο τη χώρα, σε ρηχά επικοινωνιακά παιχνίδια εσωτερικής κατανάλωσης, καθώς και ότι χρωστά την υπόστασή της «στην αντιμνημονιακή ψευδολογία που έγινε στις δικές μας πλάτες».

«Τι σας πείραζε να συνεχίσετε στο ασφαλές περιβάλλον που είχαμε δημιουργήσει τη διαπραγμάτευση, βάζοντας τη δική σας λίστα μεταρρυθμίσεων;» ρώτησε ο κ. Βενιζέλος, για να υπογραμμίσει ότι «αυτό που σας πείραζε ήταν οι συμβολισμοί, οι λέξεις και η προστασία των αντιμνημονιακών ψεμάτων».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επισήμανε ότι το αποτέλεσμα της σκληρής διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης είναι να χάσει τα 11 δισ. ευρώ από το ΤΧΣ, να μειώσει τις προσδοκίες -συζητώντας εάν θα καταβάλει μισθούς και συντάξεις-, να βάλει τη χώρα πιο βαθιά στο μνημόνιο και να ετοιμάζει το τρίτο μνημόνιο.

Αναρωτήθηκε, δε, ποιον εξυπηρετεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υιοθέτησε η κυβέρνηση σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά την ψήφιση του νόμου για τις 100 δόσεις και ποιον εξυπηρετεί η ρύθμιση εξπρές. Ανακοίνωσε, δε, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε αιχμές για την συνεργασία με τους ΑΝΕΛ και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι παραχώρησε στον Πάνο Καμμένο «τα άγια των αγίων».

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)