to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:02 | 24.03.2013

Διεθνή

ΕΤΥΚ: Όχι απολύσεις, όχι φάγωμα των Ταμείων Προνοίας

Tην αντίθεση της σε απολύσεις τραπεζικών υπαλλήλων αλλά και στο ενδεχόμενο να χαθούν τα Ταμεία Προνοίας των υπαλλήλων εκφράζει εκ νέου η ΕΤΥΚ.


Σε ανακοίνωση της η ΕΤΥΚ αναφέρει ότι τo Προεδρείο της οργάνωσης σε έκτακτη συνεδρία του, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, «εξέτασε όλες τις πληροφορίες σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα σε συνδυασμό με τα μηνύματα που εξάχθηκαν μέσα από τη χθεσινή μεγαλειώδη συγκέντρωση και πορεία των μελών της».

Η ΕΤΥΚ σημειώνει ότι μέσα από πληροφορίες των ΜΜΕ και άλλων πηγών πληροφορείται την ύπαρξη σχεδίου διάσωσης των Ταμείων Προνοίας, των λογαριασμών φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων, ευπαθών ομάδων κλπ, υπογραμμίζει ωστόσο πως δεν εφησυχάζει μόνο με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες και τις φήμες και πως ένα μόνο την ενδιαφέρει, να δει  το Κοινοβούλιο να ψηφίζει  υπέρ της εφαρμογής του μέτρου αυτού για το καλό όλων των Κυπρίων εργαζομένων και της κοινωνίας γενικότερα.

«Από υποσχέσεις έχουμε χορτάσει, τώρα θέλουμε πράξεις» προσθέτει.

«Σε ότι αφορά το θέμα της αναδιάρθρωσης της Λαϊκής Τράπεζας αλλά και τα σενάρια που αλλάζουν εν ριπή οφθαλμού για την Τράπεζα Κύπρου, έχουμε διατυπώσει ευθαρσώς και με καθαρότητα τις απόψεις μας κατά τη διάρκεια των επαφών μας με όλους τους εμπλεκόμενους κρατικούς και άλλους αξιωματούχους» προσθέτει στην ανακοίνωση της η ΕΤΥΚ, σημειώνοντας πως απαιτεί σε κάθε περίπτωση τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας ανεξάρτητα με το ποια σενάρια.

«Η ΕΤΥΚ, σαν η συνδικαλιστική Οργάνωση του συνόλου των Τραπεζοϋπαλλήλων είναι έτοιμη να συζητήσει μαζί τους και από κοινού να καταλήξουμε στις λύσεις εκείνες που θα δώσουν διεξόδους στα αδιέξοδα και θα επαναφέρουν την απαιτούμενη ηρεμία στο τραπεζικό σύστημα» προστίθεται, με την ΕΤΥΚ να ξεκαθαρίζει ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να δεχτεί τη θυματοποίηση και την εξόντωση των μελών της.

«Θέλουμε με έμφαση να τονίσουμε, πως απαιτούμε, όπως από την Τρίτη το πρωί και κάθε πρωί, οι Τραπεζικοί Υπάλληλοι θα βρίσκονται στην εργασίας τους. Εκεί που θα διαπιστώσουμε την όποια κίνηση για απώλεια θέσεων εργασίας στον τομέα μας, η αντίδρασή μας θα είναι άμεση και σε όλο το τραπεζικό σύστημα» τονίζει απαιτώντας τέλος απόδοση των ευθυνών για την καταστροφή εκεί όπου ανήκουν, «είτε αυτές είναι οι Διοικήσεις των τραπεζών είτε οι εποπτικές αρχές».

Πηγή: sigmalive.com

tags: κύπρος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)