to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:52 | 15.05.2013

Κοινωνία

Έτσι σαν παράδειγμα: τι έγινε στη χθεσινή συνέλευση της ΕΛΜΕ Άρτας

Μεταφέρουμε το ρεπορτάζ του «Τηλεβόα της Άρτας» για τη χθεσινή συνέλευση, που εξελίχθηκε σε πορεία, των εκπαιδευτικών της Άρτας, όπου βέβαια υπερωηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία η πρόταση της ΟΛΜΕ για απεργία


Η χθεσινή έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Άρτας ήταν σίγουρα η μαζικότερη των τελευταίων δεκαετιών, καθώς κάθε εκπαιδευτικός που "του 'παν να βάλει το χακί", ένοιωσε ότι η παθητική στάση μόνο αρνητικά αποτελέσματα φέρνει.


   Έτσι, ανταποκρίθηκαν μαζικά στην πρόσκληση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Άρτας και η αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Άρτας αποδείχτηκε πολύ μικρή για να τους χωρέσει, με αποτέλεσμα πάρα πολλοί να παραμείνουν στην είσοδο και στο χολ του Εργατικού Κέντρου.


   Εκτός από τη μαζικότητα, χαρακτηριστική ήταν και η αποφασιστικότητα των συγκεντρωθέντων, που με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισαν να στείλουν ηχηρό μήνυμα και να εξουσιοδοτήσουν τον πρόεδρό τους, που σήμερα συμμετέχει στην Αθήνα στη Γ.Σ. των προέδρων της ΟΛΜΕ, να τους μεταφέρει ότι οι Αρτινοί καθηγητές δεν πρόκειται να δεχτούν την χουντοποίηση της εκπαίδευσης.


   Τρεις προτάσεις τέθηκαν προς συζήτηση:


- α) η πρόταση της ΟΛΜΕ για 24ωρη απεργία την Παρασκευή 17 Μαΐου (πρώτη ημέρα των εξετάσεων), πενθήμερη απεργία Δευτέρα 20 - Παρασκευή 24 Μαΐου και νέα Γ.Σ. για εκτίμηση της κατάστασης και προγραμματισμό της περαιτέρω δράσης,


- β) η πρόταση του ΠΑΜΕ για 48ωρη απεργία Πέμπτη 16 και Παρασκευή 17 Μαΐου με συνέλευση στις 17 και


- γ) η πρόταση ενός καθηγητή για απεργία 2,5 μηνών την επόμενη σχολική χρονιά, ξεκινώντας από 1 Οκτωβρίου 2013 και κάθε εβδομάδα συλλαλητήριο στην Αθήνα.


   Οι καθηγητές υπερψήφισαν με συντριπτική διαφορά την πρόταση της ΟΛΜΕ. Συγκεκριμένα, η πρόταση της ΟΛΜΕ συγκέντρωσε τουλάχιστον 120 ψήφους (γράφω "τουλάχιστον", καθώς ήταν δύσκολο να καταμετρηθούν οι εκτός της αίθουσας και λόγω της συντριπτικής διαφοράς δεν συνέχισε η καταμέτρηση), η πρόταση του ΠΑΜΕ έλαβε 12 ψήφους, η πρόταση του μεμονωμένου 8 ψήφους και υπήρχαν και 17 λευκά.


   Μετά την ψηφοφορία, οι καθηγητές με προπομπό το πανό της εκδήλωσης πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της Άρτας, με συνθήματα όπως "ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ, φτωχών, ανέργων και εξαθλιωμένων". Κατά τη διάρκεια της πορείας, το σύνθημα άλλαξε και έγινε "ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ, φτωχών, ανέργων αλλά εξεγερμένων".


   Άλλα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν "Μ' ΕΠΙΤΑΞΗ ΚΑΙ ΒΙΑ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ", ΨΩΜΙ -ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ" και μερικοί τραγουδούσαν το "Του 'παν θα βάλεις το χακί, θα μπεις σε τάξη σχολική και δάσκαλος θα γίνεις".
   Όλοι ξέρουν ότι εφόσον διατηρήσουν τη μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις τους, τότε το δόγμα της σιδηράς πυγμής θα σπάσει. Το ξέρει και η συγκυβέρνηση, γι' αυτό αναμένεται να διαστρεβλώσει, να συκοφαντήσει, να ποινικοποιήσει τους αγώνες, προσπαθώντας να διατηρηθούν γαντζωμένοι στην εξουσία για να ολοκληρώσουν το έργο που τους ανέθεσαν και να εξοφλήσουν τα γραμμάτια τους...


   Πολλά θα κριθούν στις επόμενες ημέρες...

 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)