to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Έτοιμο το διαστημόπλοιο Orion της NASA

Την ολοκλήρωση του διαστημοπλοίου Orion ανακοίνωσαν η NASA και η Lockheed Martin την Πέμπτη, σηματοδοτώντας το τέλος της ναυπήγησης του πρώτου σκάφους το οποίο προορίζεται για αποστολές στο βαθύ Διάστημα, πέρα από τη Σελήνη- περιλαμβανομένου ενός ταξιδιού στον Άρη.


Η πρώτη δοκιμή πτήσης για το Orion είναι προγραμματισμένη στις 4 Δεκεμβρίου, για την οποία η NASA θα αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες στις 6 Νοεμβρίου, σε ειδική ενημέρωση στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα.

Το σκάφος θα βρίσκεται στο Launch Abort System Facility του Κένεντι μέχρι την προγραμματισμένη μεταφορά του στην εξέδρα εκτόξευσης στις 10 Νοεμβρίου. Εκεί θα φορτωθεί στον πύραυλο United Launch Alliance Delta IV Heavy, που θα το μεταφέρει στο Διάστημα για τη μη επανδρωμένη δοκιμαστική πτήση.

«Αυτή είναι απλά η πρώτη από μία μακρά σειρά εξερευνητικών αποστολών πέρα από τη χαμηλή τροχιά, και σε μερικά χρόνια θα στέλνουμε τους αστροναύτες μας σε προορισμούς τους οποίους άνθρωποι δεν έχουν ξαναβιώσει» δήλωσε ο Μπιλ Χιλ, στέλεχος του Explorations Systems Development της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας. «Είναι συναρπαστικό να συμμετέχει κανείς σε αυτό το ταξίδι τώρα, στην αρχή του».

NASA
 

Η δοκιμαστική πτήση του Δεκεμβρίου θα στείλει το Orion 3.600 μίλια από τη Γη (15 φορές πιο μακριά από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό), σε μία πτήση δύο τροχιών, με στόχο να εξακριβωθεί κατά πόσον τα κύρια συστήματά του είναι έτοιμα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των αποστολών στο βαθύ Διάστημα. Κατά την διάρκεια της πτήσης (Exploratory Flight Test-1) , διάρκειας  4,5 ωρών, το Orion θα ταξιδέψει πιο μακριά από οποιοδήποτε άλλο επανδρωμένο σκάφος μέσα σε διάστημα 40 ετών, πριν επιστρέψει στη Γη σε ταχύτητες κοντά στα 20.000 μίλια ανά ώρα και προσθαλασσωθεί στον Ειρηνικό Ωκεανό.

«Ένα άδειο κύτος διαστημοπλοίου έφτασε στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι πριν από δύο χρόνια, και τώρα έχουμε ένα πλήρως συναρμολογημένο Orion» δήλωσε ο Μάικλ Χόουζ, υπεύθυνος του προγράμματος Orion στη Lockheed Martin. «Είμαστε έτοιμοι να το εκτοξεύσουμε στο Διάστημα και να δοκιμάσουμε κάθε ίντσα».

Τα τελικά στάδια συναρμολόγησης  του διαστημοπλοίου περιελάμβαναν την εγκατάσταση των πάνελ Ogive του σκάφους, τα οποία θα προστατεύουν το κομμάτι του πληρώματος από τις ακραίες από πλευράς ακουστικής και δόνησης συνθήκες κατά την εκτόξευση και την άνοδο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)