to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:39 | 23.02.2014

πηγή: news247

Πολιτική

«Εθνος της Κυριακής»: 7,5 εκατ. στην ΜΚΟ «Έργο Πολιτών» χωρίς κανένα αξιοπρόσεκτο έργο

Σχεδόν 7,5 εκατομμύρια ευρώ σε πέντε χρόνια, από το 2005 έως το 2010 έλαβε η κρατική ΜΚΟ Έργο Πολιτών, η οποία μάλιστα είχε ως αποστολή την καταγραφή εθελοντικών οργανώσεων, όπως αναφέρει σήμερα σε δημοσίευμά του το Έθνος της Κυριακής, κάνοντας λόγο για σκανδαλώδη διαχείριση των κονδυλίων που έλαβε.


Το κολάζ φωτογραφιών από το ¨Εθνος της Κυριακής που βάζει στο κάδρο και τον Κ. Καραμανλή. Η λεζάντα από το Έθνος αναφέρει: «Στην αλληλογραφία του με το Μαξίμου αλλά και τον μετέπειτα υπουργό Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά με αφορμή το ψαλίδισμα της κρατικής χρηματοδότησης ο πρόεδρος της ΜΚΟ Εργο Πολιτών, Στ. Συρμόγλου, δεν παραλείπει να αναφερθεί στο ενδιαφέρον του Κώστα Καραμανλή»

Η συγκεκριμένη ΜΚΟ έκλεισε έξι χρόνια μετά τη δημιουργία της, «βουτηγμένη» στα χρέη και στην παράτυπη διαχείριση των κρατικών χρηματοδοτήσεων, χωρίς να έχει αποδώσει κανένα αξιοπρόσεκτο έργο.

Από τα 7,5 εκατομμύρια σε κονδύλια, τα 5 εκατομμύρια διοχετεύτηκαν σε μισθοδοσίες και αμοιβές συνεργατών.

Να σημειωθεί πως το "Έργο Πολιτών" συστάθηκε με την υπογραφή του τότε πρωθυπουργού και υπουργού Πολιτισμού Κώστα Καραμανλή με στόχο να καταγράφει και να συντονίζει τις εθελοντικές οργανώσεις προκειμένου να αξιοποιηθεί το κίνημα εθελοντισμού που είχε αναπτυχθεί από το 2004 με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Οργάνωση ήταν η πρώτη στην κυβερνητική λίστα για «λουκέτο» σε οργανισμούς που δεν παράγουν έργο, ενώ πριν το κλείσιμό της, ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης διέταξε έρευνα για τα οικονομικά της, όπου διαπιστώθηκε σωρεία παρατυπιών στις προσλήψεις, υπέρογκες αποδοχές και παράτυπες απευθείας αναθέσεις έργων.

Χαρακτηριστικά, η Οργάνωση στεγάζονταν σε γραφεία 703 τ.μ με ενοίκιο 16.500€ μηνιαίως.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της εταιρείας την πενταετία 2005 - 2010, συμμετείχε σε 45 δράσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων ήταν συνέδρια και ημερίδες.

Πρόεδρος της συγκεκριμένης οργάνωσης είχε οριστεί ο Στέλιος Συρμόγλου, ο οποίος έφερε την ιδιότητα του δημοσιογράφου και του καθηγητή Πανεπιστημίου.

tags: ΜΚΟ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)