to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:31 | 04.07.2014

πηγή: Στο Κόκκινο 105,5

Κοινωνία

Εργασιακό μεσαίωνα καταγγέλλουν εργαζόμενοι σε ιδιωτική εταιρία καθαρισμού στο Δρομοκαΐτειο

«Πατάει επί πτωμάτων, μας βρίζει και μας απειλεί» δηλώνουν οι εργαζόμενοι στο Κόκκινο ενώ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στη πύλη του Νοσοκομείου.


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πύλη του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής «Δρομοκαΐτειο» πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό εξωτερικό συνεργείο καθαριότητας, καταγγέλλοντας παρανομίες, βρισιές και απειλές από τους τρεις ιδιοκτήτες της αναδόχου εταιρείας JCB SECURITY AND FACILITY S.A..

Οι εργαζόμενοι έχουν προσφύγει στην επιθεώρηση εργασίας και στην εισαγγελία κατά του εργολάβου ο οποίος σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται, τόσο από τους 50 εργαζόμενους του ιδιωτικού συνεργείου όσο και από το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου,  καταπατά κάθε εργασιακό δικαίωμα , μη καταβάλλοντας δώρα  και επιδόματα την ίδια ώρα που τρομοκρατεί και καθυβρίζει τους 50 εργαζόμενους του συνεργείου καθαρισμού όταν διεκδικούν τα διακαιώματα τους.

«Πατάει επί πτωμάτων, μας βρίζει και μας απειλεί» είπαν οι εργαζόμενοι  «Στο Κόκκινο» που στις φορολογικές τους δηλώσεις δηλώνουν οτι πληρώνονται με 700 ευρώ μηνιαίως , ενώ στην πραγματικότητα αμείβονται με 370 ευρώ.  

Αυτή είναι η πρώτη επίσημη καταγγελία που γίνεται για την δράση και τις πρακτικές που ακολουθούν τα ιδιωτικά συνεργεία καθαριότητας στα νοσοκομεία. Ως τώρα  οι μόνες καταγγελίες ήταν από σωματεία εργαζομένων δημόσιων νοσοκομείων , που όμως παρέμεναν χωρίς στοιχεία καθώς ο εργασιακός μεσαίωνας επιβάλλει το νόμο της σιωπής.. 

Διαβάζοντας από την ηλεκτρονική σελίδα της εταιρείας:

Η JCB SECURITY AND FACILITY S.A  ξεκίνησε την δραστηριότητά της ως «J.C.B. SECURITY», κινούμενη στο χώρο των ιδιωτικών εταιρειών παροχής ασφαλείας, στις 4 Μάιου 2000.

Το 2002 οι δραστηριότητες της  επεκτάθηκαν στον κλάδο  της παροχής υπηρεσιών καθαρισμού.

Το 2011 έγινε συγχώνευση όλου του φάσματος δραστηριοτήτων της Εταιρείας υπό την κοινή επωνυμία JCB SECURITY AND FACILITY S.A..   
 
 Η άρτια οργάνωση, το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, οι ευέλικτες λύσεις  και η προτεραιότητα στην πλήρη κάλυψη των  αναγκών του πελάτη, σε συνδυασμό με τις άψογες επαγγελματικές σχέσεις με τους συνεργάτες και τους πελάτες μας, υπήρξαν οι κύριοι παράγοντες βάσει των οποίων η JCB SECURITY AND FACILITY S.A.  οδηγήθηκε άμεσα σε ανοδική αύξηση των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων ώστε σήμερα να αναδεικνύεται, ως δύναμη, άκρως ανταγωνιστική και καταξιωμένη στους χώρους που δραστηριοποιείται.

Η συγκεκριμένη εταιρία σήμερα απασχολεί 700 περίπου εργαζόμενους που απασχολούνται με τις ίδιες συνθήκες εργασίας με τους 50 εργαζόμενους στο Δρομοκαΐτειο. 

Με τις υγείες μας...

Παναγιώτης Αντωνογιαννάκης

φωτογραφία απο τον Δρομογράφο

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)