to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:43 | 07.05.2023

Πολιτική

Επιτομή λαϊκισμού οι εξαγγελίες Μητσοτάκη - ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: μόνη του έγνοια για ακόμη μια φορά να ευνοήσει τις ασφαλιστικές εταιρείες

Νέα μέτρα κοροϊδία από τα ναυπηγεία της Ελευσίνας, όπου συμμετείχε σε συζήτηση με πολίτες, με θέμα την οικονομία, εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Μόνο ως πρόκληση μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι ο Κ. Μητσοτάκης μίλησε περί αυξήσεων μισθών έως και 25% την επόμενη τετραετία στο πλαίσιο συζήτησής του με πολίτες με θέμα την οικονομία στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Σε έναν μεγάλο εργασιακό χώρο όπου μόλις λίγες ημέρες πριν εργαζόμενοι και ΓΣΕΕ είχαν καταγγείλει ότι ο νέος ιδιοκτήτης ούτε το Δώρο Πασχα δεν τους έχει καταβάλει!

Κι αυτό παρά το γεγονός ότι στη συμφωνία εξαγοράς υπήρχε όρος για την καταβολή των δεδουλευμένων, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και την διατήρηση ισχύος των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Η εταιρεία μάλιστα βαφτίζει καταβληθέντα για μισθούς χρήματα έναντι δεδουλευμένων ως Δώρο Χριστουγέννων!

Αλλά όλα αυτά σαν μην υπάρχουν για τον πρωθυπουργό που έκανε πως δεν άκουσε τίποτα. Προτίμησε να επαναλάβει τα γνωστά περί ξένων και εγχώριων «μεγάλων και μικρών επενδύσεων» προσπαθώντας να πείσει ότι «μόνο μέσα από τις επενδύσεις μειώνεται η ανεργία και μπορεί τελικά να βελτιωθεί και το επίπεδο των μισθών στη χώρα μας». Μόνο που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Ελευσίνας άλλα βιώνουν από τους επενδυτές!

Ο Κ. Μητσοτάκης δεν είπε κουβέντα για το γεγονός ότι μετά από καταγγελία εργαζομένων και του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας, η Επιθεώρηση Εργασίας εισηγήθηκε την επιβολή διοικητικού προστίμου ενώ παράλληλα απέστειλε στον αρμόδιο εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών μήνυση κατά της επιχείρησης, έτσι ώστε να ασκηθούν οι ανάλογες ποινικές κυρώσεις.

«Σήμερα είμαστε σε θέση να εξαγγείλουμε ακόμη μία παρέμβαση που σχετίζεται με τον ΕΝΦΙΑ και συνδέεται με τις πολιτικές μας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και των φυσικών καταστροφών. Όποιο σπίτι ασφαλίζεται έναντι φυσικών καταστροφών θα έχει επιπλέον έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ», είπε, λες και στους πολίτες περισσεύουν για να ασφαλίζουν πανάκριβα στις ασφαλιστικές εταιρίες τα σπίτια τους.

Επιτομή λαϊκισμού: Επίδομα ενηλικίωσης σε 18άρηδες

Επίσης εξήγγειλε μόνιμο freedom pass που θα δίνεται σε κάθε νέο που ενηλικιώνεται.

«Είμαστε σε θέση να μπορούμε να πούμε ότι θα δίνουμε ένα τέτοιο εργαλείο σε κάθε νέο όταν θα ενηλικιώνεται ώστε να μπορεί να το δαπανήσει σε ένα ταξίδι κλπ». Οι νέοι που αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη ανεργία στην Ευρώπη θα δούν «άσπρη» μέρα από τα φιλοδωρήματα Μητσοτάκη.

Επόμενη εξαγγελία του ήταν το αφορολόγητο κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί και στον δημόσιο τομέα από 1/1/24 «θα κάνουμε μια παρέμβαση και στα επιδόματα τέκνων έτσι ώστε το επίδομα που σήμερα είναι 50 για ένα παιδί, να πάει στα 70». Τα 70 για δύο παιδιά, θα γίνουν 120. Οι ελληνικές οικογένειες που δεν μπορούν να βγάλουν να μήνα ανακουφίζονται άμεσα και ικανοποιητικά θέλει να πιστέψουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Χάνει και κάνει αλλαγές στο πρόγραμμα του» σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για τις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη

Ο κ. Μητσοτάκης μέχρι τις εκλογές προλαβαίνει να δώσει κάτι παραπάνω στους 18άρηδες, μπας και εξαγοράσει τη ψήφο τους, γιατί με ένα 150άρι που μέσα στον πανικό του έταξε σήμερα, δεν αρκεί για να τον γλιτώσει στις κάλπες.

Κατά τα άλλα εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά ως ντίλερ ασφαλιστικών εταιρειών.

Δεν δίστασε να προτρέψει τους ιδιοκτήτες ακινήτων να προβούν σε ασφάλεια φυσικών καταστροφών προκειμένου να γλιτώσουν ΕΝΦΙΑ 10%.

Η μόνη του έγνοια για ακόμη μια φορά να ευνοήσει τις ασφαλιστικές εταιρείες, εκεί όπου το «επιτελικό κράτος» του είναι απόν. Και δεν διστάζει ούτε μπροστά στις φυσικές καταστροφές να εξυπηρετεί συμφέροντα.

Στις 21 Μαΐου όμως, μπαίνει οριστικό τέλος τόσο στη στοχοποίηση και υποτίμηση των νέων, όσο και στις εξυπηρετήσεις των μεγάλων συμφερόντων.

Με πληροφορίες από: Documento, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)