to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:46 | 17.08.2014

Κοινωνία

Eπίθεση χρυσαυγιτών στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών στον Πειραιά (ενημέρωση)

Η επίθεση έγινε χθες βράδυ. Σύμφωνα με την αστυνομία, «κάποιοι απέσπασαν από το ένα σχολικό συγκρότημα ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή ενώ προκάλεσαν μικροζημιές και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους». Υπογραφές "Χρυσή Αυγή - Μέτωπο Νεολαίας" σε σημεία του σχολικού συγκροτήματος.


Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών στον Πειραιά, προκαλώντας ζημιές και γράφοντας συνθήματα. Το ΑΣΜΠ στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του σχολικού συγκροτήματος 14ου & 15ου Γυμνασίων Πειραιά (Αγίων Αναργύρων & Κω, Παλιά Κοκκινιά).

Η ανακοίνωση του Ανοιχτού Σχολείου Μεταναστών

"Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά (Α.Σ.Μ.Π.), για μια ακόμη φορά, έγινε στόχος ακραίων θρασύδειλων και αντιδραστικών ρατσιστικών ατόμων και, όπως φαίνεται από τα μέχρι τώρα στοιχεία, της νεολαίας της Χρυσής Αυγής.

Πιο συγκεκριμένα 14 προς 15 Αυγούστου, άτομα από τον παραπάνω χώρο προέβησαν σε βανδαλισμούς στις εγκαταστάσεις που στεγάζεται το Α.Σ.Μ.Π. αλλά και το 14ο Γυμνάσιο Πειραιά στην Παλιά Κοκκινιά. Παραβίασαν τα σιδερένια προστατευτικά κάγκελα με καδρόνι, κατέστρεψαν παράθυρα και υαλοπίνακες και προσπάθησαν να αφαιρέσουν ηλεκτρονικό υλικό του Σχολείου μας. Τα άτομα αυτά επέκτειναν τους βανδαλισμούς και σε άλλα σημεία του σχολικού συγκροτήματος , υπογράφοντας για τις πράξεις τους με το σύνθημα ‘’ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ -ΜΕΤΩΠΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ’’.

Φωτογραφία από το σχολικό συγκρότημα

Tα γεγονότα αυτά, για την έρευνα των οποίων ήδη επιλήφθηκε το Α.Τ. Καμινίων και αναμένονται τα αποτελέσματα, δεν πρόκειται ούτε να κάμψουν το ηθικό των εθελοντών συντελεστών του Α.Σ.Μ.Π, ούτε να αναστείλουν την 10χρονη αλληλέγγυα μορφωτική και πολιτιστική δραστηριότητά του, που αναγνωρίζεται από την κοινωνία του Πειραιά και όχι μόνο. Το Α.Σ.Μ.Π. ζητά την προστασία και τη στήριξη όλων για να συνεχίσει το έργο του .

Δευτέρα 18/8

«Έξω οι φασίστες από την Κοκκινιά»: Ο ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά για τη φασιστική επίθεση στο Α.Σ.Μ.Π

Κυριακή 17/8

Ενημέρωση, 1.40 μ.μ.:

Το τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου ΕΙδήσεων πριν από λίγο, όπου αναφέρονται δύο περιστατικά εισβολής: 

Διάρρηξη με βανδαλισμούς σημειώθηκε από ομάδα αγνώστων στη διάρκεια δυο περιστατικών, τις νύχτες της 14ης και 15ης Αυγούστου, στις εγκαταστάσεις του 14ου & 15ου Γυμνασίου Πειραιά, στις οδούς Αγίων Αναργύρων & Κω στην Παλιά Κοκκινιά, στο χώρο όπου συστεγάζεται και το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών.

Σύμφωνα με την αστυνομία κάποιοι απέσπασαν από το ένα σχολικό συγκρότημα ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή ενώ προκάλεσαν μικροζημιές και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους.

 
 

* * *

ΤΙ είναι και τι κάνει το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά:

Προσφέρονται μαθήματα ελληνικής γλώσσας διαφορετικών επιπέδων και στόχων: τμήματα αρχαρίων, τμήματα προχωρημένων, τμήματα ελληνομάθειας, τμήματα για προετοιμασίας για τις εξετάσεις απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας, τμήματα ανάγνωσης & γραφής. Παράλληλα, προσφέρονται μαθήματα εκμάθησης χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή (για μετανάστες και ιθαγενείς), καθώς και μαθήματα ξένων γλωσσών. Παράλληλα με το εκπαιδευτικό έργο και για την ενίσχυσή του, οργανώνονται εορταστικές εκδηλώσεις, συζητήσεις και εκπαιδευτικές εκδρομές, με σκοπό την κοινωνικοποίηση των μαθητών και την επαφή τους με τα ήθη και τα έθιμα του αλλά και με τον ίδιο τον τόπο. Παρέχεται, επίσης, μερική νομική κάλυψη στους μαθητές μέσω εθελοντών δικηγόρων.

Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά, έχει επιπλέον να επιδείξει κοινωνική και κινηματική δράση. Οργανώνονται σε ετήσια βάση δύο ανταλλακτικά παζάρια όπου προσφέρονται είδη ένδυσης και υπόδησης. Επίσης, διοργανώνονται εορταστικές εκδηλώσεις ανοιχτές στο ευρύ κοινό με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα του Μετανάστη, την Παγκόσμια Μέρα Εθελοντισμού κ.ά. Τέλος, η παρουσία των μελών του ΑΣΜΠ σε πορείες (αντιφασιστικές, αντιρατσιστικές, κατά της βίας) είναι έντονη και συνεχής.

Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του σχολικού συγκροτήματος 14ου & 15ου Γυμνασίων Πειραιά (Αγίων Αναργύρων & Κω, Παλιά Κοκκινιά). Οι μέρες και ώρες λειτουργίας είναι : Κυριακή 14.00-19.00. [η περιγραφή για τη δράση του σχολείου από το http://www.solidarity4all.gr]

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)