to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:42 | 11.08.2023

Πολιτική

«Επιτελικό» φιάσκο οι καταθέσεις των αστυνομικών που πήραν εντολή να μην εμπλακούν

«Κατόπιν εντολής του Κέντρου παραμείναμε στο σημείο δίνοντας εικόνα» - Άλλες καταθέσεις αναφέρουν έφτασαν στη Ν. Φιλαδέλφεια μετά τη λήξη των επεισοδίων


φωτ. Αρχείου

Την «επιτελική» ανικανότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αποτυπώνουν οι καταθέσεις των αστυνομικών που απλώς έβλεπαν τους ακροδεξιούς χούλιγκαν να διασχίζουν την Αθήνα, μέχρι που οι τελευταίοι δολοφόνησαν τον 29χρονο Μιχάλη στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σύμφωνα με όσα έχουν καταθέσει οι αστυνομικοί με εντολή που έλαβαν δεν ενεπλάκησαν σε κανένα σημείο κατά τη διάρκεια της πορείας των χούλιγκαν ενώ ερωτήματα γεννά το γεγονός ότι αστυνομικοί των ΜΑΤ που εκτελούσαν υπηρεσία στατικής φύλαξης στο πάρκο Δρακόπουλου στα Πατήσια, έλαβαν εντολή να μετακινηθούν προς τη Νέα Φιλαδέλφεια στις 23:05. Υπενθυμίζεται ότι ήδη, μία ώρα νωρίτερα, (22:00) οι Κροάτες οπαδοί εντοπίστηκαν στα διόδια της Ελευσίνας και χάθηκαν λίγα χιλιόμετρα πιο μετά.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ περιγράφοντας το δρομολόγιο Κροατών και Ελλήνων χούλιγκαν λίγο πριν αυτοί φθάσουν στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας αναφέρει «περί ώρα 22.45, κατόπιν εντολής του Κέντρου Ασφαλείας κινηθήκαμε από την Αλεξάνδρας και Πατησίων με κατεύθυνση προς τον ΗΣΑΠ “Πευκάκια” προκειμένου να εντοπίσουμε άτομα, περίπου 120, μαυροφορεμένα, κινούμενα ομαδικά και έχοντας στα χέρια τους καδρόνια, πιθανόν οπαδοί. Πριν αφιχθούμε στον ΗΣΑΠ “Περισσός” αντιληφθήκαμε τα ανωτέρω άτομα, τα οποία πέρασαν τη λεωφόρο Ηρακλείου και κινήθηκαν προς Νέα Φιλαδέλφεια μέσα από χωμάτινο οδόστρωμα παράλληλο της οδού Παπαναστασίου».

«Τα άτομα εν συνεχεία κατέβηκαν την οδό Μαραθώνος και στη συμβολή με την οδό Σεβαστείας μπήκαμε πίσω από τα άτομα και τα ακολουθούσαμε σε μία απόσταση περίπου 50 μέτρων. Τα άτομα κινήθηκαν στην οδό Λεύκης, ενώ εμείς κατόπιν εντολής του Κέντρου Ασφάλειας παραμείναμε στο σημείο, δίνοντας εικόνα και αναμένοντας ενισχύσεις», είπε ο ίδιος.

Από την άλλη αστυνομικός των ΜΑΤ που βρισκόταν στο πάρκο Δρακόπουλου αναφέρει: «Την 23.15 αφιχθήκαμε και αποβιβαστήκαμε από το λεωφορείο. (…) Πλησιάσαμε πεζή και περιμετρικά του γηπέδου υπήρχαν γύρω στα 200 άτομα που προκαλούσαν φθορές. Οι περισσότεροι κρατούσαν ρόπαλα και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους».

Όπως επισημαίνει το news24/7 στον φάκελο της υπόθεσης υπάρχουν τουλάχιστον τρεις καταθέσεις αστυνομικών, της ομάδας Δράση και της Ασφάλειας, οι οποίοι δηλώνουν ότι είτε ότι έφτασαν στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά τη λήξη των επεισοδίων είτε ότι πήραν κλήση να ξεκινήσουν μετά τις 23:25, δηλαδή αφότου όλα είχαν τελειώσει.

Πηγή: Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)