to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Επιστροφή στις διώξεις

Επειδή αντιτάχθηκαν και... αντιμίλησαν νέο μπαράζ δικών σε βάρος εκπαιδευτικών και άλλων δημόσιων υπαλλήλων μέσα στον Οκτώβριο.


Νέο μπαράζ δικών σε βάρος εκπαιδευτικών και άλλων δημόσιων υπαλλήλων εξελίσσεται τις επόμενες μέρες.

Δεν είναι τυχαίο που την ίδια περίοδο η συγκυβέρνηση μέσω της αξιολόγησης που προσπαθεί να επιβάλει στο Δημόσιο, του Μεσοπρόθεσμου και των αποφάσεων για κινητικότητα-διαθεσιμότητα-απολύσεις, επιχειρεί να επικρατήσει παντού ο φόβος των δικαστηρίων και της απόλυσης «γιατί αντιτάχθηκες» και ο τρόμος των πειθαρχικών «γιατί αντιμίλησες».

Σε δίκη οδηγούνται ο δάσκαλος Θανάσης Αγαπητός και οι δημοτικοί υπάλληλοι Σαράντης Αρβανίτης και Θωμάς Κυρατζόπουλος, οι οποίοι δικάζονται αύριο στη Θεσσαλονίκη. Ο εκπαιδευτικός και οι δύο δημοτικοί υπάλληλοι οδηγούνται σε νέα δίκη αν και είχαν αθωωθεί πανηγυρικά στην πρώτη, στην οποία αποδείχτηκε πως η δίωξή τους έγινε μόνο και μόνο επειδή συμμετείχαν στην κινητοποίηση των εργαζομένων ενάντια στη φιέστα του Φούχτελ με δημάρχους.

Είναι φανερό πως η συνέχιση των προκλητικών δικαστικών διώξεων είναι μέρος των μηχανισμών τρομοκρατίας και καταστολής που όλο και περισσότερο χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να καθυποτάξει τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση, ώστε να αποδεχθούν σιωπηλά και υποταγμένα την πολιτική κυβέρνησης-Ε.Ε. και ΔΝΤ.

Αύριο, επίσης, δικάζεται η καθηγήτρια Μαρία Ξύδη που υπεράσπισε τον αγώνα των μαθητών της και προπηλακίστηκε από «αγανακτισμένο» γονέα.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Σάμου, μέλος της οποίας είναι η Μαρία Ξύδη, η καθηγήτρια στο πλαίσιο των περσινών μαθητικών καταλήψεων δέχτηκε επίθεση και προπηλακίστηκε από «αγανακτισμένο» γονέα μέσα στο σχολείο της, γιατί υπεράσπιζε, ως όφειλε, το δικαίωμα των μαθητών στον αγώνα και αρνούνταν να παίξει τον ρόλο παιδονόμου και φύλακα της κυβερνητικής πολιτικής.

Η ΕΛΜΕ Σάμου στο πλευρό της καθηγήτριας κηρύσσει για αύριο στάση εργασίας 8-11 π.μ., ενώ και η ΟΛΜΕ κήρυξε συμπληρωματικά στάση εργασίας 11-2 μ.μ.

Στη Χίο

Λίγο βορειότερα, στη Χίο, δύο δάσκαλοι οδηγούνται σε δίκη στις 8 Οκτωβρίου επειδή εξέφρασαν την αντίθετη άποψή τους για τις «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις».

Ο Μάρκος Σκούφαλος, μέλος του Δ.Σ. των Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, και ο Γιώργος Αμπαζής, πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, διώκονται από τον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας Chiospress και της ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΚΜΗ (ο ενάγων, μάλιστα, ζητά από τον καθένα τους 70.000 ευρώ).

Οι δύο εκπαιδευτικοί δεν διώκονται για κοινά ποινικά αδικήματα, για προσωπικούς ή άλλους λόγους, αλλά για την πολιτική τους άποψη και στάση ενάντια στις λεγόμενες «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις» (ΚΟΙΝΣΕΠ). Εξέφρασαν δημόσια τη γνώμη τους, ως όφειλαν, καλώντας τον χιώτικο λαό να αγωνιστεί για τα δικαιώματά του ενάντια στη δράση και τη λειτουργία των ΚΟΙΝΣΕΠ.

Παράλληλα διεκδίκησαν το δικαίωμα των εργαζομένων να εργάζονται με σταθερές εργασιακές σχέσεις, που απειλούνται από τις ΚΟΙΝΣΕΠ, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών δομών που προωθούνται και μέσω των ΚΟΙΝΣΕΠ.

Ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Χίου καλεί σε συμπαράσταση των δύο ανδρών στα δικαστήρια της Χίου στις 8 Οκτωβρίου.

Σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «οι απόπειρες τρομοκράτησης κάθε ανθρώπου που αντιτίθεται στις αντιλαϊκές πολιτικές απ’ οπουδήποτε και αν προέρχονται, πρέπει να πέσουν στο κενό, να συναντήσουν την καθολική αντίσταση όλων των συνδικαλιστικών φορέων, των απλών ανθρώπων, γιατί ανοίγουν την όρεξη και στα γενικότερα σχέδια που προωθούνται για την ποινικοποίηση των αγώνων, του δικαιώματος στην απεργία, την παραπέρα ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)