to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:32 | 28.06.2013

Κοινωνία

Επίσκεψη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στον απεργό πείνας Κ. Σακκά: Βάναυση περιφρόνηση του Συντάγματος η παράταση της κράτησής του

Επίσκεψη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στον νοσηλευόμενο και φρουρούμενο απεργό πείνας που «ρισκάρει τη ζωή του για να του αναγνωριστεί αυτό που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο»


Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας όπου νοσηλεύεται ο απεργός πείνας Κώστας Σακκάς

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, αποτελούμενη από τους βουλευτές της ΕΕΚΕ Δικαιοσύνης Βασιλική Κατριβάνου και Σταύρο Κοντονή, καθώς και μέλη του Τμήματος Δικαιωμάτων, επισκέφθηκαν σήμερα τον απεργό πείνας Κώστα Σακκά στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος. Οι βουλευτές ενημερώθηκαν από τους γιατρούς του νοσηλευόμενου για την εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση της υγείας του, καθώς διανύει την 26η μέρα απεργίας πείνας. Οι θεράποντες γιατροί επεσήμαναν ότι κάθε μέρα που περνά μεγιστοποιείται ο κίνδυνος για βλάβες σε ζωτικά όργανα, και ανά πάσα στιγμή πλέον μπορεί να προκληθεί ανακοπή καρδιάς. Ακόμα δε κι αν σταματούσε άμεσα η απεργία πείνας, η επάνοδος του Κώστα Σακκά θα ήταν υπόθεση μηνών ή και χρόνων. 

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δήλωσε τη συμπαράστασή της στον αγώνα του Κώστα Σακκά. Η παράταση της κράτησής του αποτελεί βάναυση περιφρόνηση για το Σύνταγμα, τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και την ΕΣΔΑ. Είναι δε τουλάχιστον ανησυχητικό το γεγονός ότι η δικαστική εξουσία αντιλαμβάνεται την ανεξαρτησία της ως προκάλυμμα αυθαιρεσίας. Μια τέτοια αυθαιρεσία έχει ήδη κόστος στην οριακή λειτουργία της δημοκρατίας στην Ελλάδα. Η ίδια αυθαιρεσία μπορεί να κοστίσει τη ζωή ενός νέου ανθρώπου. Ενώ η κυβέρνηση γράφει ανακοινώσεις και επιδίδεται σε λεονταρισμούς, ένας νέος άνθρωπος επιστρατεύει το ύστατο μέσο, τη ζωή του, για να του αναγνωριστεί το αυτονόητο. 

* * *

Περισσότερα στο κεντρικό μας θέμα: Σε ποια χώρα κρατούν ανθρώπους στη φυλακή 2,5 χρόνια χωρίς δίκη; (δείτε τη συνέντευξη Τύπου για τον Κώστα Σακκά)

Στο ίδιο θέμα, δείτε σε βίντεο τις παρεμβάσεις στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για την υπόθεση του Κώστα Σακκά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)