to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:44 | 06.08.2015

Πολιτική

Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με Ολάντ: Οι διαπραγματεύσεις μπορούν να ολοκληρωθούν μετά τις 15 Αυγούστου - Συναντήσεις Αλ. Τσίπρα με Σίσι, Μεντβέντεφ, Αμπάς

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι συναντήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμντέλ Φατάχ Ελ Σίσι και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τα εγκαίνια της νέας διώρυγας του Σουέζ. Για θέματα οικονομικής συνεργασίας συζήτησαν ο πρωθυπουργός με τον Αιγύπτιο πρόεδρο, ενώ στην συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο οι δυο ηγέτες συμφώνησαν στην τήρηση των συμφωνηθέντων της 12ης Ιουλίου και στο ότι οι διαπραγματεύσεις μπορούν να ολοκληρωθούν μετά τις 15 Αυγούστου. Παράλληλα ο Αλ. Τσίπρας συνάντησε και τον Ρώσο πρωθυπουργό Μεντβέντεφ, με τον οποίο συζήτησαν ζητήματα οικονομικής και ενεργειακής συνεργασίας


Σε πολύ καλό κλίμα έγινε και η συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τα εγκαίνια της δεύτερης διώρυγας του Σουέζ. 

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι πρέπει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα της 12ης Ιουλίου, καθώς και ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει και μπορούν να ολοκληρωθούν αμέσως μετά τις 15 Αυγούστου .

Συζητήθηκαν επίσης θέματα του Ταμείου, που προβλέπεται στη συμφωνία της 12ης Ιουλίου, προκειμένου να καταστεί εφικτή η βέλτιστη και πλέον επωφελής αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Επίσης συζητήθηκε και συμφωνήθηκε να γίνει οτιδήποτε χρειάζεται προκειμένου να ανακάμψει το γρηγορότερο δυνατό η ελληνική οικονομία από τις επιπτώσεις της τραπεζικής κρίσης.

Συνάντηση με τον Αιγύπτιο πρόεδρο

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έγινε η συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αμντέλ Φατάχ Ελ Σίσι. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν θέματα οικονομικής συνεργασίας, όπως και της λιμενικής συνεργασίας ανάμεσα στο Σουέζ και στο Πειραιά, καθώς και άλλα ελληνικά λιμάνια.

Συνάντηση του Α. Τσίπρα με τον Μαχμούτ Αμπάς – Πρόσκληση για επίσκεψη στην Ελλάδα

Αποφασίστηκε επίσης να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο συναντήσεις αξιωματούχων, προκειμένου να υποστηριχτεί η δραστηριοποίηση ελληνικών επιχειρήσεων στην περιοχή του Σουέζ.  Συμφωνήθηκε η διοργάνωση τριμερούς συνάντησης Ελλάδας- Κύπρου- Αιγύπτου, ενώ συζητήθηκαν και ζητήματα οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών.

Συνάντηση με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς

Στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τα εγκαίνια της νέας διώρυγας του Σουέζ, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Παλαιστίνης Μαχμούτ Αμπάς.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε η αναγκαιότητα μιας επίσκεψης του Προέδρου της Παλαιστίνης,  στην Ελλάδα το αμέσως προσεχές διάστημα.

Συνάντηση με τον Ρώσο Πρωθυπουργό Μεντβέντεφ

Η συνάντηση επικεντρώθηκε σε ζητήματα οικονομικής και ενεργειακής συνεργασίας. Συμφωνήθηκε να εντατικοποιηθούν οι επαφές των δύο χωρών σε τεχνικό επίπεδο ενόψει της σύγκλισης της 9ης Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Επίσης συμφωνήθηκε να υπάρξει την ερχόμενη περίοδο τηλεφωνική επαφή του έλληνα Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη με τον ρώσο Υπουργό Ενέργειας κ. Νόβακ.

Τέλος επιβεβαιώθηκε η βούληση για υλοποίηση των έως τώρα συμφωνηθέντων κατά την αμέσως επόμενη περίοδο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)