to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:39 | 20.02.2015

Κοινωνία

Επίσχεση εργασίας (και) στο πλοίο «Μυτιλήνη» - Πρωτοβουλίες από Θ. Δρίτσα για το φαινόμενο της απλήρωτης ναυτικής εργασίας

Ξεκίνησε χθες στο Ε/Γ-Ο/Γ «Μυτιλήνη» της ναυτιλιακής εταιρίας ΝΕΛ, στη Σάμο όπου βρίσκεται, επίσχεση εργασίας με αίτημα την καταβολή και εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών των Ναυτεργατών.


Η ΠΕΝΕΝ σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι το ανωτέρω πλοίο έχει ακινητοποιηθεί πριν 15 μέρες λόγω μηχανικής βλάβης στην Σάμο. Όπως προσθέτει, «το πλήρωμα του πλοίου βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση αφού η εταιρεία δεν τους παρέχει στοιχειώδη και αναγκαία οικονομικά μέσα που θα καλύπτουν βασικές τους ανάγκες. Η ακινητοποίηση και επίσχεση στο Ε/Γ-Ο/Γ «ΜΥΤΙΛΗΝΗ» αποτελεί συνέχεια σειράς αγωνιστικών κινητοποιήσεων της ΠΕΝΕΝ και έχει ως επίκεντρο την πάλη για την αντιμετώπιση του απαράδεκτου φαινομένου της απλήρωτης ναυτικής εργασίας.

Τέλος κάνουμε γνωστό ότι στην επίσχεση εργασίας συμμετέχει πάνω από το 80% του συνόλου του πληρώματος που είναι επανδρωμένο το πλοίο.

Καλούμε τη ναυτιλιακή εταιρεία ΝΕΛ και την πολιτική ηγεσία του ΥΝΑ να πάρουν άμεσα μέτρα διότι σε διαφορετική περίπτωση η ΠΕΝΕΝ είναι αποφασισμένη να κλιμακώσει τον αγώνα της με γενικευμένη κινητοποίηση στο σύνολο των Ακτοπλοϊκών εταιριών που παρουσιάζεται το πρόβλημα αυτό».

Πρωτοβουλίες από Θ. Δρίτσα

Πρωτοβουλίες με σκοπό τόσο την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων, όσο και τη διασφάλιση της ομαλής ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών, έχει ήδη αναλάβει ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου χθες, Πέμπτη 19/2, και με αφορμή το ότι δεν εκτελέστηκε το προγραμματισμένο δρομολόγιο του Ε/Γ-Ο/Γ ΄΄AKOYA ΣΠΙΡΙΤ΄΄ Ν.Πειραιά 12055.

Το πλοίο επρόκειτο να αποπλεύσει χθες στις 15.00 από το λιμάνι του Λαυρίου για λιμένες Κέας – Κύθνου – Σύρου – Τήνου - Άνδρου – Πάρου – Νάξου – Ίου – Σικίνου – Φολεγάνδρου – Θηρασιάς – Θήρας – Ανάφης, αλλά δεν εκτελέστηκε το δρομολόγιο λόγω επίσχεσης εργασίας που άσκησαν οι απλήρωτοι ναυτικοί, μέλη του πληρώματός του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)