to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:10 | 19.02.2023

Κοινωνία

Επίδειξη χρήσης κλομπ και χειροπέδων... σε μαθητές Δημοτικού!

Οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Λουτρόπολης Θέρμης, όπως ενημερώνει η ίδια η... διεύθυνση του σχολείου, είχαν την ευκαιρία να μάθουν «πώς περνάμε χειροπέδες σε έναν παραβάτη, πώς χρησιμοποιούμε το κλομπ»...


Όπως γράφει η ιστοσελίδα της Λέσβου, Στο Νησίστα πλαίσια του μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και της Ενότητας «Γνωρίζω τα επαγγέλματα», έγινε στους μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Λουτρόπολης Θερμής σχετική επίδειξη από λιμενικούς. Η διεύθυνση του σχολείου με δελτίο τύπου χαρακτηρίζει μάλιστα την παρουσίαση σαν «μια από τις καλύτερες που είχαν την τύχη να απολαύσουν» οι μαθητές και οι μαθήτριες!

Στην ανακοίνωση της διεύθυνσης του σχολείου σημειώνεται ότι «πέντε στελέχη του Λιμενικού Σώματος και ο σκύλος ανεύρεσης ουσιών «Κυμ» έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους απαντώντας σε ερωτήσεις, παρουσιάζοντας μοναδικές βιωματικές δράσεις [σ.σ.:!!] , επιτρέποντας στα παιδιά να υποδυθούν για λίγο το ρόλο του λιμενικού και να κάνουν ό,τι και εκείνοι».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση «προηγήθηκε ενημέρωση σε αίθουσα διδασκαλίας με προβολή power point για το ρόλο και τις δραστηριότητες του Λ.Σ. στις μεγάλες τάξεις και στη συνέχεια όλες οι τάξεις βγήκαν στην αυλή, όπου άρχισε η επίδειξη των δράσεων.

Πως γίνεται η επικοινωνία με τον ασύρματο, πώς είναι το κράνος ενός λιμενικού της τροχαίας, πώς περνάμε χειροπέδες σε έναν παραβάτη, πώς χρησιμοποιούμε το κλομπ, τι είναι τα αλεξίσφαιρα γιλέκα που φοράνε οι λιμενικοί, ήταν μερικά από αυτά που παρουσιάστηκαν και – σύμφωνα πάντα με τη διεύθυνση του σχολείου - εντυπωσίασαν τους μαθητές».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι «Εκείνος που απογείωσε την παρουσίαση (και καταχειροκροτήθηκε) ήταν ο Κυμ, ο σκύλος ανεύρεσης ουσιών (με βαθμό σημαιοφόρου-παρακαλώ) που μύρισε και βρήκε ένα σακουλάκι με τέτοιες ουσίες κάτω από ένα κώνο».

Η ανακοίνωση της Διεύθυνσης του Δημοτικού Σχολείου Λουτρόπολης Θερμής του οποίου οι μαθητές όλων των τάξεων δηλαδή και των παιδιών της πρώτης τάξης, εξάχρονα δηλαδή παιδιά, ενημερώθηκαν για τη χρήση του κλομπ και «πώς περνάμε χειροπαίδες» (!!!) καταλήγει:

«Η διεύθυνση του σχολείου απευθύνει θερμές ευχαριστίες σε όλα τα στελέχη του σώματος, που μας επισκέφθηκαν (τον Μπάμπη, τον Μιχάλη, τον Θοδωρή, τον Νικόλα και ιδιαίτερα την αξιωματικό κ. Ελένη Κέλμαλη, που συνεργάστηκε μαζί μας με μεγάλη υπομονή και προετοίμασε το εκπαιδευτικό σενάριο της παρουσίασης). Τους αποχαιρέτησαν δίνοντας τους σαν αντίδωρο από μια ατζέντα –ημερολόγιο του σχολείου για το 2023 με τεκμήρια από το πρόγραμμα «Ψηφιοποιώ την ιστορία του τόπου μου» μαζί με δύο βαζάκια - ένα με γλυκό πορτοκάλι και ένα με λικέρ πορτοκάλι -από τα εσπεριδοειδή της σχολικής μας αυλής.»...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)