to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:11 | 06.08.2014

πηγή: Αυγή

Πολιτική

ΕΝΦΙΑλτης για την κυβέρνηση, πυρά κατά Χαρδούβελη από Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ

Έντονες ενδοκυβερνητικές αντιδράσεις έχει ξεσηκώσει - υπό την πίεση της οργής των φορολογουμένων - η νέα αφαίμαξη της ακίνητης περιουσίας μέσω ΕΝΦΙΑ. 27 βουλευτές της Ν.Δ. "πυροβολούν" με ερώτησή τους τον Γκίκα Χαρδούβελη


Το ρεπορτάζ τoυ avgi.gr:

Αντισυνταγματικό χαρακτηρίζει τον φόρο ο Προκόπης Παυλόπουλος, μετάθεση της πρώτης δόσης στα τέλη Σεπτέμβρη για τη διόρθωση λαθών ζητεί το ΠΑΣΟΚ ενώ ο βουλευτής του, Θάνος Μωραϊτης κάνει λόγο για εμμονή και πολιτική ανικανότητα ορισμένων. "Πολλά λάθη" παραδέχθηκε χθες ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών.

Πυρ κατά ΥΠΟΙΚ από Παυλόπουλο και 27 βουλευτές Ν.Δ.

Οι 27 βουλευτές της Ν.Δ. στην ερώτησή τους κάνουν λόγο για υπερβολικές και εξωπραγματικές χρεώσεις στον ΕΝΦΙΑ, που – όπως σημειώνουν έχουν οδηγήσει σε απόγνωση πολλούς ιδιοκτήτες ακινήτων. Τονίζουν, μάλιστα ότι αντιστρέφεται η σχέση εμπιστοσύνης με το κράτους και ζητούν μετάθεση της καταβολής της πρώτης δόσης και την αύξηση των δόσεων από 5 σε 10.

Αναφέρουν, δε, χαρακτηριστικά παραδείγματα εξωφρενικής φορολόγησης ακινήτων ή οικοπέδων με τον ΕΝΦΙΑ σε πολλές περιοχές της χώρας.

Προχωρώντας ένα βήμα ακόμα, ο Προκόπης Παυλόπουλος, διαπιστώνει έλλειψη συνταγματικότητας στην εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ. Μιλώντας στον Real Fm, έκανε λόγο για "έμμεση δέσμευση περιουσίας", ενώ σημείωσε πως ο ΕΝΦΙΑ κ΄ριθηκε συνταγματικός από το ΣτΕ με την επιφύλαξη πως πρόκειται για προσωρινό μέτρο.

«Ο φόρος, όπως είναι σήμερα, έχει τα ίδια ελαττώματα που είχε το ΕΕΤΗΔΕ. Είμαστε αιχμάλωτοι αυτού του συστήματος», σημείωσε ο πρώην υπουργός.

Άδικες αποφάσεις, διαπιστώνει τώρα το ΠΑΣΟΚ

Μετάθεση της πρώτης δόσης πληρωμής του ΕΝΦΙΑ στα τέλη Σεπτεμβρίου με αντίστοιχη μετάθεση και των υπόλοιπων δόσεων ζητεί το ΠΑΣΟΚ. Σε ανακοίνωσή του, το συγκυβερνών κόμμα κάνει λόγο για μετακύλιση άδικων αποφάσεων στις πλάτες των πολιτών, "με την εκ των προτέρων οικονομική επιβάρυνσή τους για θέματα που μπορεί να αλλάξουν".

Πιο αιχμηρός, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραϊτης, αναφέρει στην ιστοσελίδα του ότι "υπάρχουν τεράστιες ευθύνες για τους ερασιτεχνισμούς και τις εμμονές που οδήγησαν στη σημερινή παρωδία με τον ΕΝΦΙΑ και η οποία για μια ακόμη φορά δοκιμάζει την αντοχή και προσβάλει την αξιοπρέπεια των πολιτών".

Κατηγορεί, μάλιστα, το υπουργείο Οικονομικών για πρωτοφανή ανετοιμότητα, τονίζοντας ότι το μοντέλο της φορολόγησης κάθε ακινήτου ξεχωριστά απέτυχε παταγωδώς και οδήγησε σε απίθανες στρεβλώσεις και αδικίες σε όλη την Ελλάδα.

"Λάθη" στον ΕΝΦΙΑ παραδέχεται ο Χαρδούβελης

"Πολλά λάθη" παραδέχθηκε ότι έχει κάνει η κυβέρνηση στον ΕΝΦΙΑ ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, στην ομιλία του στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου.

Ζάκυνθος: Κατέλαβαν τράπεζες εξοργισμένοι ιδιοκτήτες ακινήτων

Με καταλήψεις τραπεζών αντέδρασαν σήμερα οι ιδιοκτήτες ακινήτων στη Ζάκυνθο για τη φορολογική αφαίμαξη μέσω ΕΝΦΙΑ. Οι διαδηλωτές κάνουν λόγο για μέτρο δήμευσης της ακίνητης περιουσίας και ζητούν την απόσυρσή του. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα.

Εφοριακοί: Προκλητικοί οι οδυρμοί κυβερνητικών βουλευτών για τον ΕΝΦΙΑ

Δριμεία κριτική στο ΥΠΟΙΚ και τους κυβερνητικούς βουλευτές που "οδύρονται σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, για τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ", ασκεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες.

tags: ΕΝΦΙΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)