to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ένας λαβύρινθος στην Κυψέλη

Ένα εφήμερο art project πραγματοποιείται στην Κυψέλη, μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας, γύρω από τον πειραματικό χώρο τέχνης bhive. Τίτλος του «Λαβύρινθος της Κυψέλης | SCALE # 2:100», σε παραγωγή KUNST-STOFF και Γιάννη Αντωνίου.


Το art project περιλαμβάνει έργα τέχνης σε δημόσιους χώρους που μπορούν να μεταμορφώσουν το αστικό τοπίο, ακόμα κι έναν απλό περίπατο στον δρόμο. Όλα ξεκίνησαν από μια ιδέα του Γεράσιμου Αβλάμη, που έχει την επιμέλεια μαζί με τους Γιάννη και Σταύρο Αποστολάτο.

Στο σχέδιο μετέχουν 8 καλλιτέχνες, οι οποίοι σε άδεια οικόπεδα, μαγαζιά, ταράτσες και υπόγεια δημιουργούν εφήμερα έργα τέχνης, δημιουργώντας μια διαδρομή που ξετυλίγεται όπως ο μίτος. Μας καλούν να βγούμε από τον Λαβύρινθο της Κυψέλης μέσα από δρόμους γεμάτους ανθρώπους, performances χορού, εικαστικές εγκαταστάσεις, αυτοσχέδιες ορχηστρικές performances και urban vegetable gardens.

Ο «Λαβύρινθος της Κυψέλης» ξετυλίγεται ανάμεσα στα έργα των εξής καλλιτεχνών: 1) Κωνσταντίνος Πάτσιος, 2) Γιάννης Αντωνίου, Σταύρος Αποστολάτος, Αν. Μπρουζιώτη, 3) Γ. Τσιγκρής, Γεράσιμος Αβλάμης, 4) Γιάννης Τσιγκρής, 5) Τζένη Αρσένη, 6) Αναστασία Μπρουζιώτη, 7) Διονύσης Χριστοφιλογιάννης, Γ. Αντωνίου, Χάριετ Σάμερ, σε επιμέλεια Κωνσταντίνου Αργιανά.

Το σχέδιο αυτό βασίστηκε στην ιδέα να δημιουργηθεί ένα παροδικό δημόσιο έργου τέχνης, το οποίο να βελτιώνει την ποιότητα ζωής, να αναζωογονήσει την Κυψέλη και να εμπνεύσει τα μέλη της κοινότητας να εμπλακούν. Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται μια μακροπρόθεσμη κληρονομιά θετικού και βιώσιμου μετασχηματισμού από τετράγωνο σε τετράγωνο και από δρόμο σε δρόμο, καθώς οι θεατές ξεναγούνται βήμα βήμα από τη μία τοποθεσία στην άλλη. 

Το art project εγκαινιάζεται την Τρίτη 6 Οκτωβρίου στις 21.00 και θα διαρκέσει έως τις 18 Οκτωβρίου. Το ωράριο λειτουργίας είναι Τρίτη και Παρασκευή 21.00-22.00, και Τετάρτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: 21.15-22.00. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Τρίτη 19.00 - 20.30 στο bhive, Μυθήμνης 18, Κυψέλη, ενώ ο χώρος υποδοχής των εκδηλώσεων είναι στην οδό Φωκίωνος Νέγρη 16, Κυψέλη. Για περισσότερες πληροφορίες, το κοινό μπορεί να απευθύνεται στο τηλέφωνο: 210 8824681

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)