to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:35 | 21.09.2016

Πολιτισμός

Το ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο οργανώνει στην Πάτρα τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων

«Το ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ανοίγει τις θύρες του στην πόλη, εγκαινιάζει µια νέα εποχή σύνδεσης με τους ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού και ανακτά τον ρόλο του ως ένα πολύ μεγάλο πανεπιστήμιο, που ανήκει στην Πάτρα».


   Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Ανοικτού Πανεπιστημίου, καθηγητής Βασίλης Καρδάσης, αναφερόμενος στο τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθούν, από τις 23 έως τις 25 Σεπτεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος, στην περιοχή Περιβόλα της Πάτρας.

   Σχετικά με τις εκδηλώσεις, ο Βασίλης Καρδάσης είπε ότι αποτελούν μια αποκλειστική συνεργασία με τοπικούς φορείς και καλλιτέχνες. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις συναυλίες, χορό και κινηματογραφικές παραστάσεις. Ειδικότερα, η θεατρική ομάδα «'Αρμα Θέσπιδος» του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας θα παρουσιάσει την κωμωδία «Ελιξίριον Τσέχωφ», ενώ η «Opera Studio' του ΔΗΠΕΘΕ θα ανεβάσει παράσταση λυρικού θεάτρου.

   Επίσης, θα συμμετάσχουν η μικτή χορωδία Μυρτουντίων και η χορωδία των Επτανησίων της Πάτρας. Ακόμη το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες με την ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων, την «ΜουσικοΤεχνουργική» Πατρών και την ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων του δημοτικού ωδείου της πόλης. Ακόμη, συναυλίες θα δώσουν η Πέννυ Μπαλτατζή και οι «Σταρς του Παναμά», η ερμηνεύτρια Ηρώ και το μουσικό σχήμα «Ευήκοον Μέλος». Ο Γιάννης Ανδρόνογλου θα δώσει ρεσιτάλ κιθάρας, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει χορευτική παράσταση από την ομάδα «Keep Dancing», καθώς και συναυλία με το «Of The Road Jazz Trio».

   Ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Ανοικτού Πανεπιστημίου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην συνεργασία που είχε με τον δήμο για την διοργάνωση του τριημέρου, προσθέτοντας ότι «το ΕΑΠ ανοίγεται επιτέλους στην Πάτρα, επικοινωνεί με την πόλη και τους κατοίκους της, µέσω πολιτιστικών δράσεων και γέφυρα το έργο καλλιτεχνών και συγκροτημάτων της Πάτρας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)