to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:20 | 09.12.2023

Κοινωνία

Ελεύθεροι και οι 424 προσαχθέντες «στο σωρό» μετά τον τραυματισμό του αστυνομικού στο Ρέντη

Ελεύθεροι αφέθηκαν ως το ξημέρωμα του Σαββάτου και οι 424 προσαχθέντες μετά τα επεισόδια στα οποία τραυματίστηκε σοβαρά ένας αστυνομικός των ΜΑΤ - H αστυνομία αρχικά υποστήριζε ότι περισσότερα από 15 άτομα από τους προσαχθέντες είναι σεσημασμένα για οπαδική βία - Για προσαγωγές «στο σωρό» είχε κάνει λόγο από χθες ο δικηγόρος Θ. Καμπαγιάννης, ενώ υπήρξαν μαρτυρίες από συγγενείς προσαχθέντων για άσκηση βίας από τους αστυνομικούς.


Ελεύθεροι αφέθηκαν σήμερα, Σάββατο 9/12, και υπόλοιποι 224 προσαχθέντες από τους συνολικά 424 προσαχθέντες μετά τα επεισόδια στο Ρέντη το βράδυ της Πέμπτης που είχαν ως αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό ενός αστυνομικού των ΜΑΤ από ναυτική φωτοβολίδα. Αρχικά είχαν αφεθεί 200 προσαχθέντες ελεύθεροι, ενώ σήμερα ακολούθησαν και οι υπόλοιποι 224, χωρίς να γίνει κάποια σύλληψη.

Τις έρευνες ανέλαβαν το Τμήμα Ανθρωποκτονιών και το Τμήμα Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρου αναζητώντας στοιχεία που μπορεί να διαλευκάνουν τις έρευνες. Στα εγκληματολογικά εργαστήρια έχουν μεταφερθεί προσωπικά αντικείμενα όπως μπουφάν, μπλούζες, γάντια κτλ. που βρέθηκαν στο χώρο που εκτυλίχθηκαν τα επεισόδια αλλά και υπολείμματα από κροτίδες και φωτοβολίδες.

Την ίδια στιγμή, σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας ο αστυνομικός που τραυματίστηκε στο μηρό. Σύμφωνα με νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν, ο ασθενής είναι σε καταστολή και διασωληνωμένος στη ΜΕΘ. 

Από άτομα που έχουν προσαχθεί και κρατούνται από το βράδυ της Πέμπτης αφέθηκαν αρχικά ελεύθεροι 200 περίπου, μεταξύ των οποίων και ανήλικοι, μετά τη διαδικασία λήψης αποτυπωμάτων, DNA και διασταύρωσης στοιχείων. 

Σημειώνεται ότι αρχικά η ΕΛΑΣ υποστήριζε ότι «υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαγόμενους βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης», κάτι που καταφανώς διαψεύδεται αφού όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι, και πιθανώς σημαίνει ότι οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν τελικά να προσαγάγουν τους πραγματικούς εμπλεκόμενους στην επίθεση.

Για την υπόθεση υπήρξε παρέμβαση από τον Αρειο Πάγο την Παρασκευή. Με επιστολή προς την εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά ζητείται να γίνει απαιτούμενη ενέργεια, προς διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες κ.λπ., καθώς και στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Διαβάστε επίσης:

Μητέρα προσαχθέντα: Το παιδί είπε ότι «έφαγε σφαλιάρες» από αστυνομικούς - Τον φίλο του τον χτύπησαν πολύ

Κρίσιμη η κατάσταση του αστυνομικού των ΜΑΤ που τραυματίστηκε στο Ρέντη - Νέο ιατρικό ανακοινωθέν

Θανάσης Καμπαγιάννης: «Δεν είναι προσαχθέντες, είναι αγνοούμενοι» – Υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)