to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:28 | 31.08.2016

Πολιτική

Έκθετος ο Κ. Μητσοτάκης από την εξέλιξη του διαγωνισμού αδειοδότησης | Κυβέρνηση - ΣΥΡΙΖΑ: Να σταματήσει η Ν.Δ. να στηρίζει το καθεστώς ανομίας

Εκθετος ο Κ. Μητσοτάκης από την εξέλιξη του διαγωνισμού αδειοδότησης - Κυβέρνηση - ΣΥΡΙΖΑ: Το τζάμπα πέθανε, να σταματήσει η Ν.Δ. να στηρίζει το καθεστώς ανομίας


Σε αδιέξοδο και οδυνηρή θέση έχει περιέλθει η ηγεσία της Ν.Δ. με την επιμονή της να στηρίζει μέχρι την τελευταία στιγμή το παραθεσμικό σύστημα διαπλοκής που είχε στηθεί επί δεκαετίες με επίκεντρο τα μέσα ενημέρωσης, καθώς ο διαγωνισμός αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών ολοκληρώνεται ομαλώς αργά σήμερα το βράδυ με συνέπεια να διαμορφώνεται μια νέα πραγματικότητα πάνω σε στέρεες βάσεις, όπως αναφέρει η «Αυγή» στο πρωτοσέλιδό της.

Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ κάλεσαν τη Ν.Δ. να δηλώσει ξεκάθαρα αν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού ή θα επαναφέρει το καθεστώς αυθαιρεσίας και διαπλοκής επιστρέφοντας τα χρήματα που αποδίδουν στο Δημόσιο οι πλειοδότες.

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες αναφέρεται: «Η προθυμία με την οποία η Νέα Δημοκρατία υπηρετεί το σύστημα της διαπλοκής είναι προκλητική. Για μια ακόμα φορά, οι δηλώσεις του εκπροσώπου της Γ. Κουμουτσάκου, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ περί "μη νομιμοποίησης" της διαδικασίας αδειοδότησης των καναλιών, εκφράζουν την αγωνία της ΝΔ για τη διαιώνιση του καθεστώτος αυθαιρεσίας εντός του οποίου λειτουργούν επί 27 χρόνια τα ιδιωτικά κανάλια στη χώρα. Σε περίπτωση που ο κ. Κουμουτσάκος δεν το έχει αντιληφθεί, ο διαγωνισμός ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί. Όμως, η αυθαιρεσία και η ασυδοσία, τα θαλασσοδάνεια και το πάρτι της διαπλοκής, τελείωσαν.  Καιρός να το αντιληφθεί αυτό η ΝΔ, να αλλάξει θέση και να αναγνωρίσει το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες».

Τη βαρύτατη καταγγελία ότι η ΝΔ επιχειρεί να επηρεάσει το ύψος των προσφορών για τις τηλεοπτικές άδειες διατύπωσε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία, με δήλωσή της, κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι με τη στάση του υπερασπίζεται μέχρις εσχάτων τη διαπλοκή και το καλεί να κατανοήσει ότι... «το τζάμπα πέθανε».

Σύμφωνα με την «Αυγή», μηνύματα ενόχλησης προς την ηγεσία απέστειλαν, σύμφωνα με πληροφορίες, και επίδοξοι καναλάρχες που κινούνται στον χώρο της, γεγονός που την οδήγησε σε άτεχνες και καθόλου πειστικές κινήσεις αναδίπλωσης.

Διαβάστε σχετικά:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)