to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Έκτακτη σύσκεψη με τρόικα για κόκκινα δάνεια και δόσεις - Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου

Στη σύσκεψη μετέχουν ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Η ψήφος εμπιστοσύνης στη Βουλή, στο επίκεντρο της συνάντησης Σαμαρά - Βενιζέλου.


Έκτακτη συνάντηση έχει, το βράδυ της Τρίτης, η τρόικα με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, τον υπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Δένδια και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα. Η συνάντηση γίνεται στο υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο της επαφής των δύο πλευρών βρίσκονται τα «κόκκινα δάνεια» και οι δόσεις (διάρκεια αποπληρωμής) των ληξιπρόθεσμων επιχειρηματικών οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία.

Εξάλλου, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης, η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο στο μέγαρο Μαξίμου, στην οποία συμμετείχε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και ο πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. Σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκαν διεξοδικώς τα θέματα που άπτονται των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, αλλά και το επικείμενο ταξίδι των κ.κ. Χαρδούβελη και Στουρνάρα στην Ουάσινγκτον και οι εκεί συναντήσεις τους στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΔΝΤ.

Σε δηλώσεις του ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως ήταν μια συνάντηση προετοιμασίας, ενώ από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης δήλωσε πως έγινε συζήτηση για το ταξίδι στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μίλησαν και για τη συζήτηση που ξεκινά αύριο στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Εξάλλου, ο Τάσος Νεράτζης θα αναλάβει να εκπροσωπήσει τη Νέα Δημοκρατία κατά την τριήμερη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αντί του Άδωνι Γεωργιάδη, ανακοίνωσε στη Βουλή, ο Α' αντιπρόεδρος του Σώματος, Γιάννης Τραγάκης.  Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Γεωργιάδης θα είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό.

Υπενθυμίζεται πως έχει ξεσπάσει μεγάλη κόντρα μεταξύ Αδ. Γεωργιάδη και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη δήλωση του πρώην υπουργού της ΝΔ «ότι θα πάρει τα λεφτά του από την Ελλάδα εάν εκλεγεί κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ». Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αποφασίσει να μην εμφανίζονται στελέχη της Κουμουνδούρου, στις ίδιες ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές με τον Γεωργιάδη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)