to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:51 | 30.07.2013

Κοινωνία

Έκοψαν το νερό σε 200 νοικοκυριά σε Κυψέλη και Γαλάτσι - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην ΕΥΔΑΠ

Στο «ξήλωμα» 110 ρολογιών από νοικοκυριά που δεν είχαν να πληρώσουν το νερό προχώρησαν εργολάβοι της ΕΥΔΑΠ, στην Κυψέλη και στο Γαλάτσι, την περασμένη Πέμπτη, ενόψει καύσωνα.


Ρεπορτάζ του Μ. Γασπαράκη για την «Αυγή»:

Τελευταία θύματα 110 νοικοκυριά σε Κυψέλη - Γαλάτσι

Σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ, από τις 110 διακοπές νερού, έγιναν μόλις 40 επανασυνδέσεις την ίδια μέρα, ενώ όσοι δεν κατόρθωσαν να εξοφλήσουν ένα μέρος της οφειλής τους, έμειναν χωρίς νερό το σαββατοκύριακο, τη στιγμή που το θερμόμετρο χτυπούσε κόκκινο.

Μετά από επικοινωνία που είχε η «Αυή» με την ΕΥΔΑΠ, η εταιρεία υποστήριξε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των διακοπών οφείλεται σε χρέη που υπερβαίνουν τα 370 ευρώ και αφορούν νοικοκυριά που «δεν είχαν δώσει σημεία ζωής», καθώς δεν είχαν έρθει σε επαφή με την εταιρεία για κάποιο διακανονισμό, ενώ διευκρίνισε ότι στο πλαίσιο της κοινωνικής της πολιτική δεν κόβει το νερό κατακαλόκαιρα. Το συγκεκριμένο μέτρο ισχύει μόνο για τον... Αύγουστο.

Όπως καταγγέλλει στην «Α» η Ρ.Ρ. (τα πλήρη στοιχεία είναι στη διάθεση της εφημερίδας), εργολάβοι που δουλεύουν για την ΕΥΔΑΠ αφαίρεσαν το ρολόι από το σπίτι της, αφήνοντάς την χωρίς νερό. Για την επανατοποθέτηση μάλιστα του ρολογιού κλήθηκε να πληρώσει 158 ευρώ. «Είναι απαράδεκτο παραμονές μίνι καύσωνα να στερούν από τόσο κόσμο το δικαίωμα στο νερό. Μιλάμε για λαϊκές γειτονιές, με φτωχούς ανθρώπους, Έλληνες και μετανάστες. Ο κόσμος δεν έχει λεφτά ούτε για νερό, πού θα βρει να πληρώσει 158 ευρώ για το ρολόι; Ουσιαστικά τον αφήνουν χωρίς νερό», λέει αγανακτισμένη. Η ίδια ήταν από τους «τυχερούς» της υπόθεσης, καθώς είχε την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει την ίδια μέρα για την επανατοποθέτηση του ρολογιού και για τον διακανονισμό των οφειλών.

Κάτοικος της Κυψέλης καταγγέλλει «στο Κόκκινο» (105,5) την διακοπή ηλεκτροδότησης εν μέσω θέρους σε νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν (ακούστε το ηχητικό απόσπασμα):

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα κεντρικά της ΕΥΔΑΠ

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς νερό καλούν στο μεταξύ εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ και συλλογικότητες σήμερα στις 11.00 στα γραφεία της εταιρείας στον Περισσό και σε προσυγκέντρωση στις 9.30 στον σταθμό Περισσού (προς Κηφισιά). Οι συλλογικότητες ζητούν: καμιά διακοπή νερού, καμιά αφαίρεση μετρητή, διακανονισμούς από μηδενική βάση και χωρίς προσαυξήσεις, άμεση δωρεάν επανασύνδεση των ήδη αφαιρούμενων παροχών, τα πρώτα 20 κ.μ. ατελώς και η υπόλοιπη κατανάλωση με κοινωνικό τιμολόγιο, διευρυμένο κοινωνικό τιμολόγιο για τα λαϊκά νοικοκυριά και τις αδύναμες ομάδες με όριο εισοδήματος 12.000 ευρώ προσαυξανόμενο για κάθε προστατευόμενο μέλος, μείωση του μερίσματος κερδών στους μετόχους για την εξοικονόμηση του ποσού που θα απαιτηθεί για τη χρηματοδότηση του κοινωνικού τιμολογίου και απαιτούν να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ και να παραμείνει δημόσιο και κοινωνικό αγαθό το νερό.

Πηγές: avgi.gr, stokokkino.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)