to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:42 | 01.04.2016

Κοινωνία

Έκλεισαν συμβολικά το υπουργείο Υγείας με αλυσίδες (ενημέρωση)

Σε συμβολικό κλείσιμο του υπουργείου Υγείας με αλυσίδες προχώτησαν το πρωί της Παρασκευής 1ης Απρίλη εργαζόμενοι των δημοσίων νοσοκομείων με αίτημα την τήρηση των υποσχέσεων της κυβέρνησης για προσλήψεις προσωπικού


Τελευταία ενημέρωση, 12:40 

 

Αποχώρησαν από το υπουργείο Υγείας τα συνδικαλιστικά στελέχη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), που από το πρωί, είχαν αποκλείσει την είσοδο του κτηρίου με αλυσίδες. Η ΠΟΕΔΗΝ διαμαρτύρεται για την «υποχρηματοδότηση» και «υποστελέχωση» του ΕΣΥ, επισημαίνοντας, ότι τα νοσοκομεία λειτουργούν σε συνθήκες «έκτακτης ανάγκης». Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στους προμηθευτές τα νοσοκομεία οφείλουν πάνω από 2 δισ. ευρώ και «αδυνατούν να προμηθευτούν υλικά και φάρμακα» με αποτέλεσμα να «κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές». Παράλληλα, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, το προσωπικό μειώθηκε την τελευταία τριετία κατά 15%. Όπως αναφέρεται ενδεικτικά, το 2015 αποχώρησαν 2.775 εργαζόμενοι και οι προσλήψεις ήταν 382.

Νωρίτερα:

Με αλυσίδες έκλεισαν την είσοδο του υπουργείου Υγείας στην οδό Αριστοτέλους, συνδικαλιστικά στελέχη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Από νωρίς το πρωί, έχουν προχωρήσει σε συμβολική κατάληψη του υπουργείου και δεν επιτρέπουν την είσοδο σε κανέναν.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός, «πριν ένα χρόνο ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε 4.500 προσλήψεις και αύξηση της χρηματοδότησης. Κανένα από τα δύο δεν υλοποιήθηκε, η χρηματοδότηση μειώθηκε, ενώ σύμφωνα με στοιχεία οι μισθωτοί στο ΕΣΥ είναι λιγότεροι φέτος κατά 2500 από πέρυσι».

Όπως είπε ο κ. Γιαννακός, μετά το υπουργείο Υγείας θα μεταβούν στο υπουργείο Εργασίας, καθώς ένα από τα βασικά αιτηματά τους παραμένει η ένταξη των εργαζομένων στα νοσοκομεία, στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)