to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:15 | 03.02.2017

Πολιτική

Εκδήλωση της Ν.Ε. Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον Στ. Κοντονή στις 9 μ.μ.

Σήμερα Παρασκευή 3 Φλεβάρη στις 9 μμ, ανοικτή πολιτική εκδήλωση-συνεστίαση μας, στο ξενοδοχείο Caretta Beach Village στο Καλαμάκι, με ομιλητή τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρο Κοντονή


Ανακοίνωση – Πρόσκληση

Νομαρχιακή Επιτροπή Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ

Η 25η Ιανουαρίου 2015 αποτελεί μια ιστορική ημερομηνία όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη. Για πρώτη φορά – σε ολόκληρη τη μεταπολεμική Ευρωπαϊκή ιστορία - η Αριστερά βρέθηκε στο προσκήνιο μετά από την ξεκάθαρη εντολή του λαού, για να διεκδικήσει μια νέα πορεία για τη χώρα. Θέτοντας ως προτεραιότητα τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας, η κυβέρνηση που σχημάτισε ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε τη μάχη της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, μέσα σ’ ένα δυσμενές περιβάλλον, στο οποίο τον τόνο έδιναν -και εξακολουθούν να δίνουν- οι πολιτικές δυνάμεις εκείνες που είναι προσκολλημένες στο δόγμα της λιτότητας.

Παραλαμβάνοντας από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μια οικονομία ρημαγμένη, δώσαμε μια σκληρή και δύσκολη μάχη μέσα σε ένα πεδίο ναρκοθετημένο, από τους ίδιους τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο, οι οποίοι είχαν σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια τη χρηματοδοτική ασφυξία της χώρας.

Η διαπραγμάτευση με τους δανειστές φανέρωσε σε όλους τους λαούς της Ευρώπης πως η Ε.Ε. συνιστά ένα οικοδόμημα που χρειάζεται ριζικό μετασχηματισμό ώστε να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα τους.

Μετά από τους πρωτοφανείς εκβιασμούς των δανειστών, οδηγηθήκαμε στη συμφωνία του καλοκαιριού του 2015, η οποία για πρώτη φορά τέθηκε υπό την κρίση του λαού. Φτάσαμε λοιπόν στην υλοποίηση ενός προγράμματος που από τη μια σέβεται τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις (και τους περιορισμούς που προκύπτουν από αυτές), αλλά από την άλλη έχει ως άξονες την ανοικοδόμηση του κοινωνικού κράτους, την προστασία των χαμηλότερων στρωμάτων και, φυσικά, τον αναπτυξιακό - παραγωγικό σχεδιασμό της χώρας.

Στα 2 χρόνια κυβέρνησης, λήφθηκαν μέτρα με σκοπό την ανακούφιση των ασθενέστερων, με πρώτο και εμβληματικό το πρόγραμμα για την κοινωνική αλληλεγγύη, το οποίο συνεχίζεται πιο ενισχυμένο με επιπλέον πόρους και εργαλεία.

  • Στην Υγεία, καταργήθηκε το απαράδεκτο «εισιτήριο» των 5 ευρώ στα νοσοκομεία και εξασφαλίστηκε την πρόσβαση στις δημόσιες δομές για 2,5 εκατ. ανασφάλιστους πολίτες. Επιπλέον, με τις μαζικές προσλήψεις και την άρση των περιορισμών στις δαπάνες, η κατάσταση της δημόσιας υγείας βελτιώνεται σημαντικά.

  • Στην Παιδεία, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας, άνοιξαν στην ώρα τους με το απαραίτητο προσωπικό και τα αντίστοιχα συγγράμματα.

  • Στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης, χορηγήθηκε το έκτακτο βοήθημα 630 εκ. ευρώ για 1.577.4421 συνταξιούχους με αποδοχές κάτω από 850 ευρώ, το οποίο βρήκε απέναντι τους ακραίους κύκλους των δανειστών και τον μόνιμο εν Ελλάδι εκφραστή τους, τον κ. Μητσοτάκη.

  • Στον αγροτικό τομέα, καθιερώθηκαν σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις για τη μέγιστη πλειοψηφία των μικρομεσαίων αγροτών που ξεπερνά το 95%. Επιπλέον, για πρώτη φορά καταβλήθηκαν έγκαιρα οι πληρωμές και οι ενισχύσεις χωρίς πρόστιμα και καταλογισμούς καταβλήθηκαν μέσα στον ίδιο χρόνο οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ.

  • Η μάχη με τη διαπλοκή και τη διαφθορά έχει ήδη αρχίσει να αποφέρει καρπούς, με τον έλεγχο των λιστών της φοροδιαφυγής, που αγνοούσαν επιδεικτικά οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Υποθέσεις όπως της Νοβάρτις ή του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν κρύβονται σε υπουργικά συρτάρια, αλλά τίθενται υπό τον έλεγχο της νομιμότητας. Επιπλέον, η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, φανέρωσε σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό το διαχρονικό “πάρτι” θαλασσοδανείων που είχε στηθεί από το πολιτικό σύστημα, τα ΜΜΕ και τις τράπεζες, ανοίγοντας τον δρόμο για τη Δικαιοσύνη.

  • Επιπλέον, θεσπίστηκαν μια σειρά ριζοσπαστικών τομών στο πεδίο των δικαιωμάτων. Συγκεκριμένα, τα μέτρα για την εμβάθυνση της ισότητας των δύο φύλων, το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, η ιθαγένεια για τους μετανάστες δεύτερης γενιάς και η βελτίωση των συνθηκών στις φυλακές.

  • Ταυτόχρονα, υλοποιήθηκε ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημα της Αριστεράς, καθιερώνοντας την απλή αναλογική ως εκλογικό νόμο.

  • Με την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος ως κατεξοχήν ανθρωπιστικό ζήτημα, η Ελλάδα έσωσε την τιμή και την αξιοπρέπεια ολόκληρης της Ευρώπης.

Μέσα σε 2 χρόνια καταφέραμε πολλά, αλλά όχι όλα όσα θα θέλαμε. Είμαστε αποφασισμένοι να καταφέρουμε ακόμα περισσότερα ώστε η μάχη για την έξοδο από την κρίση με την κοινωνία όρθια, η εμβάθυνση της δημοκρατίας σε όλα τα επίπεδα και η ενίσχυση του κόσμου της εργασίας να κερδηθεί. Η μάχη αυτή δεν μπορεί να μην περιλαμβάνει τη σύγκρουση με το καθεστώς της διαπλοκής που οικοδόμησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, το οποίο οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία, αλλά και τη σύγκρουση με τις δυνάμεις της ακροδεξιάς, που αναδύθηκαν στο έδαφος της κρίσης. Ο αγώνας που ξεκίνησε για την υπέρβαση της κρίσης και την υπεράσπιση της δημοκρατίας, ο αγώνας για το τέλος της λιτότητας και της επιτροπείας στην Ελλάδα, συνεχίζεται.

Σας καλούμε την Παρασκευή 3 Φλεβάρη στις 9 μμ, στην ανοικτή πολιτική εκδήλωση-συνεστίαση μας, στο ξενοδοχείο Caretta Beach Village στο Καλαμάκι, με ομιλητή τον υπουργό Δικαιοσύνης, διαφάνειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων σ. Σταύρο Κοντονή

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)