to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:24 | 08.07.2013

Κοινωνία

Εισβολή της Αστυνομίας στην Πρυτανεία - προσαγωγές φοιτητών (φωτ. - ενημέρωση)

Φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών προσπάθησαν το πρωί να εμποδίσουν τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοίκησης - η Αστυνομία τους εγκλώβισε προσήγαγε 31 εξ αυτών εισβάλλοντας στο χώρο - Επίθεση των ΜΑΤ και στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ


Διαβάστε σχετικά: ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Τα μέλη του Σ.Ι. του ΕΚΠΑ βιάζονται να καταλύσουν και τη Δημοκρατία - Ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ δεν «είδε» τα ΜΑΤ και την εισβολή στο Πανεπιστήμιο

Φωτογραφίες από @Makis Sinodinos & @Monahus

17:40  Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 31 προσαχθέντες

15:40 Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία επενέβη μετά από μήνυση της Βάσως Κιντή, μέλους του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Η μήνυση έχει αποσυρθεί και οι 31 προσαχθέντες πρόκειται σύντομα να αφεθούν ελεύθεροι, μετά από παρέμβαση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, Κ. Τσουκαλά. Νέα συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοίκησης του ΕΚΠΑ προγραμματίζεται για αύριο, με το ίδιο, νεοφιλελεύθερο πλαίσιο: περικοπές, απολύσεις καθηγητών και προσωπικού, καθιέρωση διδάκτρων και πλήρη εφαρμογή των «μεταρρυθμίσεων» Διαμαντοπούλου στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

15:35 Ακόμα και... τροχό ήταν έτοιμη να επιστρατεύσει η Αστυνομία προκειμένου να παραβιάσει το άσυλο (via @Makis Sinodinos):

15:05 Μαρτυρία στο facebook για την επίθεση της αστυνομίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών:

14:45 «Τα ΜΑΤ, το ξύλο, τα χημικά, και οι δεκάδες προσαγωγές, μεταξύ των οποίων και μέλη της Νεολαίας Συνασπισμού αποτελούν τη μόνη απάντηση της κυβέρνησης στις δίκαιες αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας» σχολιάζει η Νεολαία Συνασπισμού σε ανακοίνωσή της για την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής στην Πρυτανεία.

14:35 Στη ΓΑΔΑ βρίσκονται οι 31 προσαχθέντες (η φωτογραφία από την κλούβα των ΜΑΤ, νωρίτερα, στα Προπύλαια):

12:55 Τα ΜΑΤ απαγορεύουν την είσοδο και την έξοδο ακόμη και στους εργαζόμενους του Πανεπιστημίου Αθηνών (φωτογραφία). Κάλεσμα για τη ΓΑΔΑ όπου έχουν μεταφερθεί οι προσαχθέντες.

Απαγορευουν την εισοδο οπως και την εξοδο σε εργαζομενους του ΕΚΠΑ #rbnews

12:45 Μιλά στο Κόκκινο ο Παναγιώτης Σωτήρης, μέλος της διοίκησης της ΠΟΣΔΕΠ:

12:35 Οι αστυνομικοί έριξαν χημικά και επιτέθηκαν στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όπως κατήγγειλε ο Κ. Μπάρκας «στο Κόκκινο». Οι αστυνομικοί, κατά την βίαιη επέμβαση στην Πρυτανεία, αψήφησαν τις εκκλήσεις των βουλευτών και προσήγαγαν τους φοιτητές μετά την ονομαστική καταγγελία καθηγήτριας - μέλους του Συμβουλίου Διοίκησης. Ανέβηκαν μάλιστα στο δεύτερο όροφο για να εντοπίσουν τους φοιτητές. Παραμένουν συγκεντρωμένοι μέσα και έξω από την Πρυτανεία.

12:25 Αστυνομικοί επιτίθενται με τις φυσούνες στους συγκεντρωμένους έξω από την Πρυτανεία και απειλούν να τους συλλάβουν. Μηχανές των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ μαρσάρουν για εκφοβισμό και τα ΜΑΤ χτυπούν συγκεντρωμένους φοιτητές και φοιτήτριες. Μέσα στην Πρυτανεία παραμένει εγκλωβισμένος κι άλλος κόσμος που πιθανότατα θα προσαχθεί. Στο σημείο έχουν φτάσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ (Κ. Μπάρκας, Ε. Τσακαλώτος, Β. Κατριβάνου, Π. Λαφαζάνης και Κ. Τσουκαλάς) και δικηγόροι.

12:05 Η αστυνομία αυτήν την ώρα έχει προσαγάγει φοιτητές οι οποίοι βρίσκονται ήδη στη ΓΑΔΑ. Οι υπόλοιποι φοιτητές παραμένουν εγκλωβίσμένοι στην Πρυτανεία ενώ μία ακόμη κλούβα έχει φτάσει στο χώρο του Πανεπιστημίου.

11:30 Με δύο διμοιρίες ΜΑΤ και αρκετούς αστυνομικούς των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ (!), «καλωσόρισε»  τους φοιτητές το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου.

Οι δυνάμεις καταστολής κλήθηκαν από μέλη του Συμβουλίου όταν περίπου 100 φοιτητές από σχολές του ΕΚΠΑ προσπάθησαν να εμποδίσουν τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοίκησης στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου (στα Προπύλαια). 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)