to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:13 | 12.09.2012

πηγή: https://left.gr/94

Κοινωνία

Εισβολή της αστυνομίας στην κατάληψη ΔΕΛΤΑ (ενημέρωση)

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήσαν νωρίτερα ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, που εισέβαλαν στην κατάληψη ΔΕΛΤΑ και προχώρησαν σε 10 προσαγωγές που εξελίχθηκαν σε συλλήψεις για «διατάραξη οικιακής ειρήνης». Η επιχείρηση έγινε μάλιστα «με εντολή Σαμαρά», σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, που διανεμήθηκε πριν λίγο στους δημοσιογράφους. Επιπλέον, πριν λίγη ώρα η αστυνομία διένειμε φωτογραφίες από τα «ευρήματα» αλλά και βίντεο (!) από την επιχείρηση, σε μια προφανή προσπάθεια να εκμεταλλευτεί στο μέγιστο βαθμό επικοινωνιακά το γεγονός.


4.00 μ.μ. (left.gr): Η επικοινωνιακή εκμετάλλευση της εισβολής στην κατάληψη Δέλτα συνεχίζεται: Μέχρι και βίντεο με μαυροντυμένους αστυνομικούς με σιδερένια κράνη που εισβάλλουν στην κατάληψη δημοσιοποίησε η αστυνομία, καθώς επίσης περιγραφή και φωτογραφίες από τα «ευρήματα» από το κατειλημμένο κτίριο.

---

Eνημέρωση από το alterthess.gr:


Βίντεο από τη στιγμή της εισβολής των ΜΑΤ στην κατάληψη (πηγή: Thestival.gr)


Γύρω στις 07.30 διμοιρίες των ΜΑΤ, άνδρες της ασφάλειας και των ΕΚΑΜ εισέβαλαν στους χώρους της κατάληψης και προσήγαγαν όσους βρίσκονταν μέσα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι προσαχθέντες είναι 8 και μεταφέρθηκαν στην ΓΑΔΘ.

Οι δυναμεις της αστυνομίας παραμένουν στο σημείο.

Νέα ενημέρωση:


14.08: Ανακοίνωση εξέδωσε η αστυνομία για την εισβολή.  Όπως αναφέρει "Το κτίριο είναι ιδιοκτησίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης και η αστυνομική επιχείρηση έγινε στο πλαίσιο σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας".


"Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης βρέθηκαν εντός του κτιρίου και συνελήφθησαν συνολικά δέκα άτομα. Πρόκειται για επτά ημεδαπούς και τρεις αλλοδαπούς (μεταξύ των οποίων 3 γυναίκες), ηλικίας από 21 ως 45 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης. Επιπλέον σε βάρος τριών από τους συλληφθέντες η δικογραφία περιλαμβάνει και το αδίκημα της παράνομης οπλοκατοχής καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν ένα ρόπαλο, ένα μαχαίρι και μια κροτίδα . Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης." αναφέρει.

12.00: Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία σφράγισε την είσοδο της κατάληψης. Οι αλληλέγγυοι εχουν αποχωρήσει ενώ ακόμα δεν γνωρίζουμε για την τύχη των προσαχθέντων.


11.20: Μεγάλη η επιχείρηση της αστυνομίας στην περιοχή γύρω από την κατάληψη. Κλούβες των ΜΑΤ βρίσκονται στην οδό Αντιγονιδών και στο τμήμα στην οδό Δωδεκανήσου ενώ τουλάχιστον 6 διμοιρίες βρίσκονται επί της Εγνατίας κοντά στην είσοδο της κατάληψης. Τουλάχισοτν 50 αλληλέγγυοι στην κατάληψη βρίσκονται στην περιοχή εκεί που τελείωνει η παρουσία των ΜΑΤ. Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί ποια ήταν ακριβώς η αιτία της ξαφνικής εισβολής, γιατί η επιχείρηση είχε τόσο μεγάλη συμμετοχή της αστυνομίας αναντίστοιχη του μεγέθους της αλλά και τι κατηγορίες θα αντιμετωπίσουν οι προσαχθέντες που βρίσκονταν στο εσωτερικό της κατάληψης κατά την εισβολή.


10.38: Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η αστυνομία πραγματοποίησε ακόμη 3 προσαγωγές αλληλέγγυων ενώ τους απωθούσε βίαια.


10.05: 30 αλληλέγγυοι στην κατάληψη προσέγγισαν το σημείο. Η αστυνομία τους σταμάτησε και τους απώθησε προς την Αντιγονιδών


Πηγή: alterthess

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)