to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:20 | 22.12.2014

Κοινωνία

Εισβολή χούλιγκαν της ΑΕΚ στο δημοτικό συμβούλιο της Νέας Φιλαδέλφειας - 5 δημοτικοί σύμβουλοι τραυματίες

Περίπου 50 οπαδοί προπηλάκισαν και χτύπησαν δημότες και δημοτικούς συμβούλους, με συνέπεια να χρειαστεί η παρέμβαση της αστυνομίας, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Παράλληλα, εκτόξευσαν ύβρεις και ευθείες απειλές κατά του δημάρχου - Ο δήμαρχος Ά. Βασιλόπουλος κατήγγειλε ως ηθικό αυτουργό των επεισοδίων το δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Αράπογλου


Διαβάστε ακόμα: Η Αντιπεριφερειάρχης Ε. Κυπριανίδου για τα γεγονότα στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Φιλαδέλφειας–Χαλκηδόνας // Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για την τραμπούκικη επίθεση στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας // Καταδικάζει η ΚΕΔΕ την τραμπούκικη επίθεση στη Ν. Φιλαδέλφεια

Με νεότερη ανακοίνωση του Δήμου Νέα Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας πληροφορούμαστε τη ματαίωση της συνάντησης του Δημάρχου με ομάδα οπαδών της Α.Ε.Κ.:

«Ύστερα από τις χθεσινές επιθέσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, που οδήγησαν στον τραυματισμό πέντε δημοτικών συμβούλων και τουλάχιστον ενός πολίτη, η συνάντηση του Δημάρχου με ομάδα οπαδών της Α.Ε.Κ ματαιώνεται. Μια τέτοια συνάντηση μπορεί να πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα μόνο με θεσμικούς εκπροσώπους του συνδεσμικού κινήματος και με προϋπόθεση την απερίφραστη καταδίκη της βίας που ασκήθηκε και των προσπαθειών φίμωσης του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας.»

Εν τω μεταξύ, σε καταδίκη των επεισοδίων που έλαβαν χώρα στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνως προέβη η ΠΑΕ ΑΕΚ, σημειώνοντας πως αυτά «αποβαίνουν σε βάρος της ομάδας». 

Το τμήμα Οικολογίας, Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει αλληλέγγυο με το δημοκρατικό δικαίωμα της δημοτικής αρχής να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις για τις οποίες  έχει νωπή λαϊκή εντολή και στηρίζει «αμέριστα τον αγώνα του δήμου, των κατοίκων της περιοχής και των κινημάτων να διαφυλαχθεί, ακέραιος, ο δημόσιος κοινόχρηστος και δασικός χαρακτήρας ενός από τα ελάχιστα άλση του κέντρου της Αθήνας»

____________

Η ανακοίνωση του Δήμου Νέα Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας για τα γεγονότα στο δημοτικό συμβούλιο:

«Ομάδα οπαδών της ΑΕΚ συγκεντρώθηκε σήμερα στο χώρο διεξαγωγής του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο επρόκειτο να συζητήσει τον τρόπο υπεράσπισης του 'Αλσους, με αφορμή την απόρριψη από τη Διεύθυνση Δασών της μελέτης για την προστασία, διαχείριση και ανάπλασή του.

Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, κ Αράπογλου, εκμεταλλευόμενος την παρουσία των οπαδών της ΑΕΚ και το κλίμα διχόνοιας και τρομοκρατίας που σκοπίμως καλλιεργείται και ενισχύεται το τελευταίο διάστημα, προσπάθησε να συνδέσει τη συζήτηση αυτή με την ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, θέτοντας και απαιτώντας να συζητηθεί εκτός ημερησίας το θέμα του γηπέδου. Με αυτόν τον τρόπο πυροδότησε την εώς τότε ομαλή διεξαγωγή του δημοτικού συμβουλίου, δρώντας ως πολιτικός υποκινητής και ηθικός αυτουργός της χωρίς προηγούμενο τραμπούκικης επίθεσης των συγκεντρωμένων. Με σωματικές επιθέσεις, ξυλοδαρμό και απειλές κατά της ζωής δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, οι οπαδοί προσπάθησαν να εκφοβίσουν και να χειραγωγήσουν τη νέα δημοτική αρχή.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της διοίκησης καθώς και ένας ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για να λάβουν τις πρώτες βοήθειες. Θύμα της βίαιης επίθεσης έπεσε και δημοσιογράφος της πόλης μας.

Είναι πλέον φανερό ότι ενέργειες σαν τη σημερινή στρέφονται ευθέως κατά του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας, της ίδιας της δημοκρατίας και του δικαιώματος του δημοτικού συμβουλίου να αποφασίζει ελεύθερα και δημοκρατικά.

Ως νέα δημοτική αρχή δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα υποκύψουμε στην τρομοκρατία.

Είμαστε αποφασισμένοι να προστατέψουμε την πόλη μας από το πολεμικό κλίμα που κάποιοι εσκεμμένα καλλιεργούν και θέλουν να εγκαθιδρύσουν.

Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στον ελεύθερο διάλογο, το δικαίωμα να υπερασπιζόμαστε και να παλεύουμε για τη διάσωση του Άλσους και την απόδοσή του στο κοινωνικό σύνολο, αλλά και την κατασκευή ενός γηπέδου της ΑΕΚ με σεβασμό στο περιβάλλον και το Σύνταγμα.»

Άρης Βασιλοπουλος: Ηθικός αυτουργός ο Αράπογλου
 

Όπως δήλωσε Στο Κόκκινο ο δήμαρχος, Άρης Βασιλόπουλος, οι οπαδοί προέβησαν σε βανδαλισμούς και διέκοψαν βίαια τη συνεδρίαση ζητώντας να συζητηθεί το θέμα του γηπέδου, το οποίο δεν περιλαμβανόταν στην ημερήσια διάταξη. Ο κ. Βασιλόπουλος εξήγησε ότι υπήρχε προγραμματισμένη συνάντηση με αντιπροσωπεία φιλάθλων για αύριο το μεσημέρι, με σκοπό να διεξαχθεί ήρεμος και πολιτισμένος διάλογος για το θέμα και κατήγγειλε ως ηθικό αυτουργό των επεισοδίων το δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Αράπογλου.

Τα γεγονότα:

Επεισόδια και προπηλακισμοί στο δημοτικό συμβούλιο της Νέα Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, με οπαδούς της ΑΕΚ να διακόπτουν βίαια τη συνεδρίαση τη στιγμή που τέθηκε το ζήτημα του γηπέδου.

Οι περίπου 50 οπαδοί προπηλάκισαν και χτύπησαν δημότες και δημοτικούς συμβούλους, με συνέπεια να χρειαστεί η παρέμβαση της αστυνομίας, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Παράλληλα, εκτόξευσαν ύβρεις και ευθείες απειλές κατά του δημάρχου. 

Το αποτέλεσμα ήταν να μεταφερθούν σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, πέντε άτομα: ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γ. Πάνος, τρεις δημοτικοί σύμβουλοι και ένας δημότης, σύμβουλος του δημάρχου. 

Το αποψινό δημοτικό συμβούλιο είχε κληθεί να λάβει σημαντικές αποφάσεις για τις επιπτώσεις του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΡΣΑ) στην περιοχή και ειδικότερα στο Αλσος Φιλαδέλφειας. Με εισήγησή του, ο δήμαρχος Αρης Βασιλόπουλος καλούσε το δημοτικό συμβούλιο να καταγγείλει την απόρριψη της μελέτης ανάπλασης του άλσους από τη Διεύθυνση Δασών και να υπερασπιστεί το δασικό χαρακτήρα του άλσους στο σύνολό του, προστατεύοντάς το από ιδιωτικά συμφέροντα.

Την ίδια στιγμή, με εμπρηστικά δημοσιεύματα σε οπαδικά φύλλα και ιστοσελίδες της ΑΕΚ, καλλιεργούταν κλίμα έντασης και αναζήτησης εχθρών, αποκαλώντας τον δήμαρχο «Δούρειο Ιππο», που «συνεχίζει τον πόλεμο κατά της ΑΕΚ».

Σημειώνεται πως δεν έχει καταφέρει το δημοτικό συμβούλιο να εξετάσει το συγκεκριμένο ζήτημα από την περασμένη άνοιξη, εξαιτίας των επεισοδίων που γίνονται. 

Πληροφορίες από Εφημερίδα των Συντακτών

* * *

Όπως προσθέτει το e-alitheia.gr:

Η παρέμβαση της αστυνομίας απέτρεψε τα χειρότερα, καθώς η κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου στο δημοτικό συμβούλιο. Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Καλαμπόκης δέχτηκε τις περισσότερες επιθέσεις, τον έριξαν κάτω και τον κτύπησαν. Σε κατάσταση σοκ και ο πρόεδρος του σώματος Γιώργος Πάνος, στον οποίο επιτέθηκε ομάδα εισβολέων. Οι εισβολείς ζήτησαν να κατέβουν και να κλείσουν αμέσως οι κάμερες, κι υποχρέωσαν το συνεργείο μας να εγκαταλείψει το χώρο. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)