to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:11 | 19.10.2023

Διεθνή

«Να ζήσει η Γάζα»: Οι διαδηλωτές της «Εβραϊκής Φωνής για την Ειρήνη» διαδήλωσαν μέσα στο Καπιτώλιο

Ντυμένοι με μαύρα μπλουζάκια με τις λέξεις “Οι Εβραίοι ζητούν κατάπαυση του πυρός τώρα” και “Όχι στο όνομά μας”, οι ακτιβιστές κάθισαν στο πάτωμα χειροκροτώντας και τραγουδώντας και κρατούσαν μεγάλα πανό που έγραφαν “Εκεχειρία” και “Να ζήσει η Γάζα”


Εκατοντάδες συλλήψεις πραγματοποίησε η αστυνομία μετά την εισβολή διαδηλωτών στο Καπιτώλιο το βράδυ της Τετάρτης 18/10, από όπου απαίτησαν κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Ντυμένοι με μαύρα μπλουζάκια με τις λέξεις “Οι Εβραίοι ζητούν κατάπαυση του πυρός τώρα” και “Όχι στο όνομά μας”, οι ακτιβιστές κάθισαν στο πάτωμα χειροκροτώντας και τραγουδώντας και κρατούσαν μεγάλα πανό που έγραφαν “Εκεχειρία” και “Να ζήσει η Γάζα”.

“Προειδοποιήσαμε τους διαδηλωτές να σταματήσουν να διαδηλώνουν και όταν δεν συμμορφώθηκαν αρχίσαμε να τους συλλαμβάνουμε”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Η αστυνομία του Καπιτωλίου είπε ότι δεν επιτρέπονται διαδηλώσεις μέσα στο κτίριο, προσθέτοντας ότι οι διαδηλωτές μπήκαν στο κτίριο νόμιμα μέσω σημείων ελέγχου ασφαλείας επισκεπτών και τους επετράπη να συγκεντρωθούν, αλλά δεν ακολούθησαν τις προειδοποιήσεις της αστυνομίας μετά την έναρξη των διαδηλώσεων.

Η αστυνομία έκανε μια πρώιμη εκτίμηση ότι περίπου 300 διαδηλωτές συνελήφθησαν, αλλά είπε ότι ο αριθμός θα μπορούσε να αυξηθεί καθώς συνεχίζουν να πραγματοποιούνται συλλήψεις. Τρία άτομα κατηγορήθηκαν για επίθεση σε αστυνομικούς, ανέφερε η αστυνομία του Καπιτωλίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πριν από την καθιστική διαμαρτυρία, εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στο National Mall κοντά στο Καπιτώλιο, καλώντας την κυβέρνηση Μπάιντεν να ζητήσει κατάπαυση του πυρός.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)