to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:52 | 24.03.2016

Διεθνή

Έχασε τον τελευταίο του αγώνα ο Γιόχαν Κρόιφ (βίντεο)

Ο Ολλανδός θρύλος δεν βρίσκεται πια εδώ... Ένας από τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών, ο Γιόχαν Κρόιφ, «έσβησε» στη Βαρκελώνη χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο...


Σε ηλικία 68 ετών πέθανε ο θρυλικός ποδοσφαιριστής του Άγιαξ και της Μπαρτσελόνα Γιόχαν Κρόιφ, όπως ανακοινώθηκε από την ιστοσελίδα του.

«Με θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο Γιόχαν Κρόιφ, 68 ετών, έφυγε από τη ζωή έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του, μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο, στις 24 Μαρτίου στη Βαρκελώνη. Σας παρακαλούμε να σεβαστείτε την οικογένειά του σε αυτές τις δύσκολες ώρες», ανέφεραν οι οικείοι του σε λιτή ανακοίνωση.

Έχοντας γνωστοποιήσει ο ίδιος, τον περασμένο Οκτώβριο, πως είχε διαγνωστεί με καρκίνο στους πνεύμονες, παρά το γεγονός πως είχε παρουσιάσει μια ελαφριά βελτίωση και είχε εμφανιστεί αισιόδοξος για τη νίκη σε αυτή τη «μάχη», τελικά δεν άντεξε...

 


Ο «Ιπτάμενος Ολλανδός» έκανε μεγάλη καριέρα στη Μπαρτσελόνα, ενώ φόρεσε και τις φανέλες των Λος Άντζελες Άζτεκς, Ουάσινγκτον Ντίπλοματς, Λεβάντε και Φέγενορντ. Υπηρέτησε την Εθνική Ολλανδίας 48 φορές πετυχαίνοντας 33 τέρματα, ενώ ως προπονητής κάθισε στον πάγκο του Άγιαξ, της Μπαρτσελόνα, αλλά και της εθνικής Καταλονίας.

Αν και παραδοσιακά, η κόντρα για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών επικεντρώνεται στους Μαραντόνα και Πελέ, πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν με φανατισμό ότι θαυματουργός Ολλανδός τους ξεπερνούσε ή ήταν τουλάχιστον ισάξιός τους.

Η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική αδικία, τόσο για την Εθνική Ολλανδίας όσο και για τον ίδιο τον Κρόιφ, ήταν ότι στη χρυσή εποχή τους, οι Οράνιε δεν κατάφεραν να κατακτήσουν ούτε έναν τίτλο. (cnn.gr)

16430480

Ο Γιόχαν Κρόιφ στον τελικό Γερμανία-Ολλανδία στο Παγκόσμιο Κύπελλο '74 Πηγή: EPA/file photo 

16430470

"Μάχη" Κρόιφ-Μπεκενμπάουερ στον τελικό του Μουντιάλ του 1974 Πηγή: EPA/file photo

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)