to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:14 | 14.04.2016

Κοινωνία

Εγνατία Οδός: Αφέθηκαν ελεύθεροι οι προσαχθέντες

Επέμβαση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε κατά τις 2 το μεσημέρι στην Εγνατία, όπου από χθες είχαν καταλάβει το οδόστρωμα πρόσφυγες από το κέντρο του Κατσικά. Οι 27 προσαχθέντες πρόσφυγες αφέθηκαν ελεύθεροι


 Ενημέρωση, 18:33 μ.μ.: Αφέθηκαν ελεύθεροι οι 26 προσαχθέντες πρόσφυγες για τη διαμαρτυρία στην Εγνατία οδό (περισσότερα)

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, σύμφωνα με το ΑΠΕ, «οι αστυνομικοί δέχθηκαν πέτρες και καδρόνια από τους πρόσφυγες, ενώ προσχώρησαν σε 27 προσαγωγές. Ανάμεσα στους 15 είναι και μία Ισπανίδα, μέλος ΜΚΟ, η οποία δραστηριοποιείται μέσα στο κέντρο φιλοξενίας από την πρώτη στιγμή.

Σημειώνεται, ότι πριν την επέμβαση έγιναν διαπραγματεύσεις του δημάρχου Ιωαννιτών, Θωμά Μπέντγκα και αξιωματικών της αστυνομίας με τους πρόσφυγες, οι οποίοι ζητούν επίμονα να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης στον Κατσικά».

 

Bίντεο από την αστυνομική επιχείρηση

Η προηγούμενη σχετική είδηση:

 

Κλειστή και στα δύο ρεύματα είναι από το πρωί η Εγνατία Οδός, στον κόμβο για Τζουμέρκα, καθώς πρόσφυγες από το κέντρο φιλοξενίας του Κατσικά, οι οποίοι πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία στο οδόστρωμα από χθες το βράδυ, μετακινήθηκαν δύο χιλιόμετρα βορειότερα.

Τη νύχτα μετέφεραν κουβέρτες, υπνόσακους και χαλιά από τις σκηνές στο οδόστρωμα όπου κοιμήθηκαν. Η κυκλοφορία στην Εγνατία γίνεται από παρακαμπτήριους δρόμους. Μετά το απόγευμα αναμένεται η άφιξη προσφύγων στην πρώην μαθητική εστία στο Τσεπέλοβο, αναφέρει το ΑΠΕ.

Όπως αναφέρει η σελίδα livetickereidomeni.bordermonitoring.eu/, απ' οπου και οι φωτογραφίες, οι πρόσφυγες διαμαρτύρονται για την κατάσταση στον Κατσικά όπου 1.000 άνθρωποι ζουν σε σκηνές και κάποιοι κοιμούνται στο βραχώδες έδαφος. Σύμφωνα με την Υπατη Αρμοστεία, προσθέτει, υπάρχουν μόλις 20 τουαλέτες και 12 ντους για όλο το καμπ, ενώ υπάρχουν παράπονα για το κακό φαγητό, ενώ διαδηλωτής εξηγούσε ως εξής τους λόγους της διαμαρτυρίας: «Αν δεν φωνάξουμε, κανένας δεν θα μας ακούσει. Γι' αυτό μπλοκάρουμε το δρόμο. Ξέρω πως δεν είναι σωστό, αλλά ζούμε σαν ζώα εδώ (...) Δεν μας αξίζει να ζούμε έτσι. Ρισκάραμε τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας στη θάλασσα. Αφήσαμε τις χώρες εξαιτίας του πολέμου, δεν αξίζουμε να ζούμε έτσι». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)