to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:42 | 24.10.2013

Κοινωνία

Έφοδος της Αστυνομίας και στους "Γιατρούς του Κόσμου"

Η Δίωξη Ναρκωτικών, μετά από «επώνυμη καταγγελία» (που όμως δε γνωστοποιήθηκε στους υπεύθυνους) έκανε έφοδο στο κτίριο των «Γιατρών του Κόσμου» και στο φαρμακείο τους - «Φαίνεται ότι ενοχλούμε» δηλώνει στο left.gr ο Νικήτας Κανάκης


Φαίνεται πως το Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού ήταν μόνο η αρχή των περίεργων «ελέγχων» που ασκούν ΕΟΦ και Δίωξη Ναρκωτικών. Το μεσημέρι, χτύπημα στην πόρτα τους δέχθηκαν και οι Γιατροί του Κόσμου, όπου ασκήθηκε έλεγχος κατόπιν «επώνυμης καταγγελίας» για «κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών».

Το κτίριο στην οδό Σαπφούς

Μιλώντας στο Left.gr o Nικήτας Κανάκης, γενικός γραμματέας της ΜΚΟ, τόνισε ότι οι Γιατροί του Κόσμου θα αναζητήσουν μέσω της δικαστικής οδού το όνομα αυτού που έκανε την καταγγελία. Σχολιάζοντας την έφοδο της αστυνομίας τόνισε χαρακτηριστικά ότι «πρώτα ενοχλούσαμε τους φασίστες επειδή παρείχαμε περίθαλψη σε μετανάστες, τώρα φαίνεται ότι ενοχλούμε κάποιους άλλους».

Πράγματι, οι Γιατροί του Κόσμου όπως και άλλες δομές υγείας, αναδεικνύουν την πλήρη διάλυση του κράτους και τις ευθύνες της Πολιτείας. «Θα συνεχίσουμε να ενοχλούμε και να αποτελούμε εστία αντίστασης» υπογράμμισε ο Νικήτας Κανάκης αναφέροντας ότι οι Γιατροί του Κόσμου παρέχουν φροντίδα σε περίπου 60.000 ασθενείς.

 Ο γεν. γραμματέας των Γιατρών του Κόσμου

Οι Γιατροί του Κόσμου έχουν στην κατοχή τους τις λεγόμενες «δίγραμμες» ουσίες, οι οποίες περιέχουν ναρκωτικά και χορηγούνται έπειτα από συνταγή ψυχιάτρου (και βάσει του καθορισμένου Πρωτοκόλου) των δημόσιων νοσοκομείων σε ψυχικά ασθενή άτομα, αποκλεισμένα από το Σύστημα Υγείας. Όπως ανέφερε ο κ. Κανάκης, η ίδια η Πολιτεία αναγνωρίζει τη συνεισφορά, στον τομέα αυτό, των Γιατρών του Κόσμου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)