to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Εφημερίδα των Συντακτών: «Ο "ψεύτης υπουργός" κ. Ντινόπουλος» - ΣΥΡΙΖΑ: Ούτε νόμιμος, ούτε ηθικός ο κ. Ντινόπουλος

Κόλαφος η απόφαση του επικουρικού ταμείου των δημοσιογράφων για τον υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο που τον υποχρεώνει να καταβάλει περίπου 30.000 ευρώ, τα οποία δεν πλήρωσε εξαπατώντας τον ΕΔΟΕΑΠ, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η «Εφημερίδα των Συντακτών».


Μπορεί ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος να εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της «Εφημερίδας των Συντακτών» για το δημοσίευμα που είχε να κάνει με την αίτησή του να απαλλαχθεί από το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών του στον φορέα περίθαλψης των δημοσιογράφων και να απέστειλε εξώδικη δήλωση διαμαρτυρίας στην εφημερίδα μας, ωστόσο φαίνεται πως τα στοιχεία δεν είναι με το μέρος του.

Λίγες ώρες, λοιπόν, μετά το εξώδικο και την απειλή κατάθεσης μήνυσης από τον υπουργό Εσωτερικών, η υπόθεσή τους κρίθηκε αρμοδίως από το Δ.Σ. του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης και ο υπουργός εζυγίσθη, εμετρήθη και ευρέθη… ψεύτης, καθώς αποδείχθηκε ότι από το 2008 που ο κ. Ντινόπουλος -κατά δήλωσή του- εγκατέλειψε το δημοσιογραφικό επάγγελμα καθώς εκλέχτηκε βουλευτής, έχει καταφέρει με κουτοπονηριές να μην έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ στο Ταμείο ενώ από τότε και έως σήμερα αξιοποιεί συστηματικά -σαν να μην τρέχει τίποτα- τις ιατρικές, φαρμακευτικές, εργαστηριακές παροχές και υπηρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΕΔΟΕΑΠ, μελετήθηκαν επιμελώς όλα τα στοιχεία της υπόθεσης και το Δ.Σ. του Ταμείου αποφάσισε ότι ο κ. Ντινόπουλος χρωστάει για τα 5 πρώτα χρόνια της «προαιρετικής» ασφάλισής του 17.138,86 ευρώ, τα οποία μαζί με τις νόμιμες προσαυξήσεις φτάνουν γύρω στις 30.000 ευρώ και πως ο υπουργός θα πρέπει να επιστρέψει τα ποσά που έχει ξοδέψει το Ταμείο για τις ιατρικές, φαρμακευτικές και εργαστηριακές υπηρεσίες, τις οποίες του παρείχε.

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στην Εφημερίδα των Συντακτών που κυκλοφορεί

_____________________________________

ΣΥΡΙΖΑ: Ούτε νόμιμος, ούτε ηθικός ο κ. Ντινόπουλος

Το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

«Το λιγότερο που θα περίμενε κανείς από μια κυβέρνηση που πετσοκόβει μισθούς και συντάξεις και κυνηγά επαγγελματίες με ελάχιστα χρέη, θα ήταν οι υπουργοί της να μην δηλώνουν άνεργοι για να γλυτώσουν από τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Η πρωτοφανής απάτη του υπουργού Εσωτερικών, Α. Ντινόπουλου, εις βάρος του επικουρικού ταμείου των δημοσιογράφων, σύμφωνα με δημοσιεύματα της Εφημερίδας των Συντακτών, συνιστά μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα για την κυβέρνηση. Ο υπουργός κατηγορείται ότι έκλεβε κανονικότατα το ΕΔΟΕΑΠ, αφού δεν πλήρωνε τις εισφορές του δηλώνοντας άνεργος (!!!), ενώ ταυτόχρονα αξιοποιούσε τις ιατροφαρμακευτικές παροχές του ταμείου, φτάνοντας σήμερα να χρωστά γύρω στα 30.000 ευρώ σε εισφορές!

Για πόσο ακόμα θα ηγείται ο κ. Ντινόπουλος ενός τόσο κρίσιμου υπουργείου και θα τον καλύπτει ο κ. Σαμαράς;»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)