to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:23 | 15.11.2013

Κοινωνία

"Εδώ ΕΡΤ, εδώ Πολυτεχνείο": Πρόγραμμα της ΕΡΑ από το Πολυτεχνείο

Πρόγραμμα μέσα από το Πολυτεχνείο εκπέμπουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ - Ακούστε τη ζωντανή αναμετάδοση


Η φωνή της ΕΡΤ είναι ξανά μαζί μας, παρά τις απειλές της κυβέρνησης για επέμβαση της αστυνομίας. Το πρόγραμμα της ΕΡΑ αναμεταδίδεται διαδικτυακά αλλά και από τους περιφερειακούς σταθμούς της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και πραγματοποιείται με τη βοήθεια των φοιτητικών συλλόγων και των απεργών διοικητικών υπαλλήλων. 

Και σήμερα Κυριακή 17 Νοέμβρη μέχρι τις 12.00.

Και σήμερα, από τις 9.00 το πρωί εκπέμπει ο σταθμός των εργαζομένων στο ΕΜΠ, μετά την κατάληψη του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, 40 χρόνια μετά την εισβολή του τανκ στο Πολυτεχνείο. 

Πατήστε στο play για να ακούσετε την εκπομπή της ΕΡΑ απευθείας από το Πολυτεχνείο

_________________________

Η ΕΡΤ μέσω της ΕΡΑ, εξέπεμψε χθες από το χώρο του Πολυτεχνείου αψηφώντας το κλίμα εκφοβισμού που καλλιεργήθηκε τις τελευταίες ημέρες από την πλευρά της κυβέρνησης.

Ο Ν. Τσιμπίδας, εκπρόσωπος των εργαζομένων δημοσιογράφων στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ και ο άνθρωπος που ήταν στο μικρόφωνο την ώρα της εφόδου των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο μίλησε τηλεφωνικά στην εκπομπή "Λαβύρινθος" της ΕΡΤ3.

"Η ΕΡΤ είναι πάρα πολλή σκληρή για να πεθάνει. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε." είπε. Αναφέρθηκε επίσης στον αγώνα των εργαζομένων που αυτές τις ημέρες συνδέεται άμεσα λόγω του καλέσματος των φοιτητικών συλλόγων να εκπέμψουν από το χώρο του Πολυτεχνείου, αλλά και συμβολικά εξαιτίας των πιέσεων και του κλίματος εκφοβισμού που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες, με τα 40 χρόνια από την επέτειο του Πολυτεχνείου. Εξάλλου το μαύρο της ΕΡΤ από την αρχή ταυτίστηκε σχεδόν ακαριαία με μαύρες μνήμες και σκοτεινές εποχές. Η εκπομπή μέσα από το χώρο του Πολυτεχνείου μεταφέρει ξεκάθαρα με τον πιο σαφή τρόπο το μήνυμα της συνέχισης του αγώνα των εργαζομένων.

Το Σάββατο 16 Νοέμβρη, όπως είπε, θα παρουσιαστεί ένα πλήρες πρόγραμμα από τις 12 το μεσημέρι έως τις 9 το βράδυ, που θα θυμίσει την παλιά καλή ραδιοφωνία.  Εφόσον μπορέσουν να ξεπεραστούν οι τεχνικές δυσκολίες θα γίνουν προσπάθειες και για τηλεοπτική κάλυψη. Ο Ν. Τσιμπίδας ευχαρίστησε για την πρόσκληση και την αλληλεγγύη τους φοιτητικούς συλλόγους καθώς και όλους όσους στηρίζουν και συμπαρίστανται στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Το Σάββατο το μεσημέρι (4.30 μ.μ.), όπως είπε ο εκφωνητής, ήδη 400.000 άνθρωποι άκουγαν εκείνη τη στιγμή την εκπομπή της ΕΡΑ από το Πολυτεχνείο.

Πηγή φωτογραφίας: ertopen

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)