to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:35 | 30.05.2013

Κοινωνία

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης στο πλευρό των εκπαιδευτικών κατά της επιστράτευσης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης υιοθέτησε κατά πλειοψηφία το ψήφισμα που κατέθεσε η Δημοτική κίνηση «Στροφή Νέας Σμύρνης» στις 27/5, σύμφωνα με το οποίο ο Δήμος Νέας Σμύρνης στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών και καλεί κυβέρνηση να αναστείλει την πολιτική επιστράτευσή τους και να προχωρήσει στην πλήρη κατάργηση του θεσμού αυτού.


ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Η απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε προληπτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών προτού καν η ΟΛΜΕ προκηρύξει επίσημα απεργία αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του συντάγματος και κατάλυση της ίδιας της δημοκρατίας. Η απόφαση αυτή ήρθε να επιβεβαιώσει την ουσία της κυβερνητικής πολιτικής, που σαν στόχο έχει την τρομοκράτηση και τον εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας. Μια πολιτική που καταπατά στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα, διαλύει το δημόσιο σχολείο, συνθλίβει εργασιακά κεκτημένα. Οι εκπαιδευτικοί είναι άλλωστε ο τέταρτος κλάδος που επιστρατεύεται, μετά τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ και το ΜΕΤΡΟ, κάτι που αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση απαγορεύει ουσιαστικά το δικαίωμα στην απεργία.

Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν, δεν υπήρξε η δυνατότητα ανάπτυξης ενός ευρύτερου μαζικού μετώπου. Οι σκοπιμότητες κυριάρχησαν στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, που αρνήθηκαν να συστρατευτούν με τους καθηγητές. Η απόφαση όμως των εκπαιδευτικών και όλα τα χαρακτηριστικά του αγώνα που ξεκίνησαν ενάντια στις απολύσεις εκπέμπουν ηχηρό σήμα κινδύνου. Η υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου είναι υπόθεση όλων μας: εκπαιδευτικών, πολιτών, γονιών, μαθητών, Δήμου. 

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών, απαιτούμε από την κυβέρνηση να αναστείλει την πολιτική επιστράτευσή τους και να προχωρήσει στην πλήρη κατάργηση του θεσμού αυτού.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)