to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:16 | 18.09.2013

Πολιτική

Δημ. Στρατούλης: Τάγμα εφόδου μαχαίρωσε και σκότωσε έναν αντιφασίστα και αριστερό και καλλιτέχνη

Αποσπάσματα συνέντευξης Δημήτρη Στρατούλη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β Αθήνας στην πρωινή εκπομπή του MEGA (Οικονομέας- Καμπουράκης) για την σημερινή δολοφονική ενέργεια ακροδεξιού τάγματος εφόδου στο Κερατσίνι.


 

-       Κύριε Στρατούλη μας είπατε ότι ασχολείστε από τα μεσάνυχτα με αυτό το θέμα.

 Με πήραν σύντροφοι μου από τον Πειραιά πολύ νωρίς, από τις τεσσερισήμισι-πέντε η ώρα, και με ενημέρωσαν ότι υπάρχει αυτή η εγκληματική ενέργεια. Προσπαθούμε να μάθουμε με ποιον ακριβώς τρόπο έγιναν τα πράγματα, γιατί σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες επρόκειτο για μια ομάδα ακροδεξιών –τάγμα εφόδου–, το οποίο επιτέθηκε σε μια παρέα και κάποιος από το τάγμα εφόδου μαχαίρωσε και σκότωσε έναν νέο άνθρωπο 34άρων ετών, τον κ. Φύσσα, πολύ γνωστό αντιφασίστα και αριστερό και καλλιτέχνη.

Επομένως, σε ένα πρώτο στάδιο φαίνεται ότι υπάρχουν καθαρά πολιτικά κίνητρα. Και εάν ισχύει όντως αυτό, ότι δηλαδή ήταν τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, όπως καταγγέλλει πολύς κόσμος που πήγε στο νοσοκομείο όπου μετέφεραν το νέο παιδί που δολοφονήθηκε, υπάρχει σοβαρό πολιτικό ζήτημα. Πάρα πολύ σοβαρό πολιτικό ζήτημα, γιατί το περιστατικό αυτό ανήκει σε μια αλυσίδα ενεργειών που έγιναν, όπως ο προπηλακισμός του Δημάρχου και συγγενών θυμάτων στο Μελιγαλά από οργανωμένη ομάδα Χρυσαυγιτών και ακροδεξιών, η επίθεση στο ΚΚΕ καθώς και ό,τι είχε γίνει παλαιότερα με την επίθεση Κασιδιάρη onkamera στις κυρίες Κανέλη και τη Δούρου.

 

-       Η ΧΑ δηλώνει ότι δεν είχε καμία ανάμιξη.

Οι δηλώσεις του κ. Κασιδιάρη δεν μας πείθουν, γιατί, μετά από χτυπήματα ταγμάτων εφόδου της ΧΑ, η γνωστή μέθοδος της ΧΑ είναι να βγαίνει και να λέει ότι δεν βρίσκεται πίσω από τα γεγονότα. Το ίδιο έκανε και στο ΚΚΕ, το ίδιο έκανε και στην επίθεση που είχα δεχτεί εγώ στο Ολυμπιακό Στάδιο, το ίδιο έκανε ακόμη κι όταν χτύπησε μπροστά στα μάτια ολόκληρου του ελληνικού λαού σε στούντιο τηλεόρασης την κα Κανέλη και την κα Δούρου· πάλι βγήκε και έκανε μηνύσεις αντιπερισπασμού. Και εγώ ο ίδιος έχω δεχτεί μήνυση. Αφού δέχτηκα το χτύπημα, από ομάδα που μου φώναζαν ότι είναι χρυσαυγίτες, αμέσως μετά μου έκαναν μήνυση. Η ΧΑ είναι γνωστή για τις ακροδεξιές, νεοναζιστικές της απόψεις και για την πολική της θρασυδειλία, καθώς δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες για δολοφονικές πράξεις μελών της.

Εν πάση περιτπώσει, εάν τα πράγματα έγιναν όπως ακριβώς καταγγέλλουν εκατοντάδες πολίτες που αυτή τη στιγμή είναι σε αντιφασιστική συγκέντρωση, ότι δηλαδή επρόκειτο για χτύπημα ταγμάτων εφόδου και, εάν αυτά τα τάγματα εφόδου της ακροδεξιάς συνδέονται με τη ΧΑ, αυτό συνιστά ένα πάρα πολύ σοβαρό πολιτικό ζήτημα. Απαιτεί πολιτική ιδεολογική απαξίωση, απαιτεί αντιφασιστικές κινητοποιήσεις των πολιτών για να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα, απαιτεί καλλιέργεια μνήμης στον ελληνικό λαό και τη νεολαία για να ξέρουν τι εγκλήματα διέπραξε ο ναζισμός εις βάρος της πατρίδας μας και του λαού μας και της Ευρώπης και απαιτεί και δίκτυα αλληλεγγύης παντού, έτσι ώστε να μην δίνεται περιθώριο σε φασίστες, σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία που ο κόσμος πεινάει και είναι άνεργος και φτωχός, να παρουσιάζονται ως εκείνοι που μπορούν να στηρίξουν αυτόν τον κόσμο.

Εάν λοιπόν ισχύει αυτό που καταγγέλλεται, γιατί προσπαθούμε κι εμείς μέχρι τέλους να διασταυρώσουμε τα στοιχεία, απαιτούνται και γενικότερες πολιτικές αποφάσεις για το εάν πρέπει ή δεν πρέπει να δρουν τάγματα εφόδου, τα οποία ενεργούν ως ομάδες κοινού ποινικού δικαίου και διαπράττουν εγκλήματα κοινού ποινικού δικαίου. Επομένως, τις επόμενες ώρες απομένει να δούμε τι έχει συμβεί, το πολιτικό πλαίσιο όμως που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό.

Η εξομοίωση, που έκανε λίγο πριν στην εκπομπή σας ο Βουλευτής της ΝΔ Χρύσανθος Λαζαρίδης, πολιτικών απόψεων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτών του με τις εγκληματικές πράξεις ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής, το μόνο που καταφέρνει να κάνει είναι η ουσιαστική αθώωση δολοφονικών ενεργειών τους όπως αυτή σήμερα στο Κερατσίνι.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)