to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:20 | 24.10.2014

Πολιτική

Δημ. Στρατούλης: «Δεν επαρκεί αυτή η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη! Είναι μισή και άδικη για τους οικονομικά αδύναμους!»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή, με αφορμή τη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή


«Εμείς δεν θεωρούμε ικανοποιητική τη ρύθμιση αυτή. Δεν επαρκεί. Δεν λύνει οριστικά το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών και δεν ανακουφίζει ουσιαστικά χιλιάδες πολίτες», σημείωσε αρχικά ο κ. Στρατούλης και συνέχισε:

«Εδώ υπάρχουν προβλήματα, υπάρχουν παγίδες. Συνεχίζει να επιβάλλεται επιτόκιο στο ποσό της οφειλής. Οι άνθρωποι δεν έχουν ούτε τις δόσεις να δώσουν, θα πληρώσουν τους τόκους; Είναι πολύ μικρές οι μειώσεις που κάνουν στις προσαυξήσεις και στα πρόστιμα. Όσο αυξάνονται οι δόσεις τόσο μικρότερες περικοπές γίνονται στις προσαυξήσεις και στα πρόστιμα. Μα τις περισσότερες δόσεις τις ζητούν οι πιο αδύναμοι οικονομικά. Άρα αυτοί θα έχουν λιγότερες περικοπές; Το βασικότερο είναι ότι δεν συνδέεται το ποσό της δόσης, με τη δυνατότητα αποπληρωμής. Δηλαδή με το εισόδημα του.

Ένας που έχει κάτι με έναν που δεν έχει τίποτα, θα πληρώνουν την ίδια δόση. Και βέβαια, η 5η παγίδα είναι ότι με τον μανδύα της μείωσής της κατά 30%, συνεχίζεται και για το 2015 και για το 2016 η ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Είναι ένας νέος φόρος, αφού η ειδική εισφορά έπρεπε να σταματήσει στις 31.12.2014».

«Εμείς θα παρουσιάσουμε την πρόταση νόμου που έχουμε καταθέσει πριν από 10 ημέρες όπου, πρώτον, δεν είχαμε βάλει τόκο, δεύτερον, το συνδέαμε με το εισόδημα και τη δυνατότητα του οφειλέτη να αποπληρώνει, και λέγαμε ότι όποια ρύθμιση γίνει, αυτό που θα καταβάλει σε δόσεις, δεν θα υπερβαίνει το 20% του εισοδήματος του», πρόσθεσε.

«Η δυνατότητα του καθένα έχει να κάνει και με το αν έχει ή δεν έχει εισόδημα. Βάση του μειωμένου εισοδήματος που έχει πλέον ή δεν έχει, μπορεί ή δεν μπορεί να πληρώσει. Δεν πιστεύουμε ότι θα αλλάξουν από την κυβέρνηση αυτά τα πράγματα που λέμε. Ίσα ίσα φοβόμαστε ακόμα μεγαλύτερη χειροτέρευσή του.
Δεν έχουμε τέτοιες αυταπάτες ότι η κυβέρνηση θα λύσει το πρόβλημα. Έχετε δει και τις αντιδράσεις των εμπόρων και των βιοτεχνών και των οργανώσεών τους που λένε ότι δεν λύνει το πρόβλημα η συγκεκριμένη ρύθμιση».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)