to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:27 | 22.07.2016

Πολιτική

Δημ. Σεβαστάκης: Τον αριθμό των καναλιών εισηγήθηκε ανεξάρτητη αρχή, το Ινστιτούτο της Φλωρεντίας

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ , Δημήτρης Σεβαστάκης, μιλώντας στο Κόκκινο και στο Απόστολο Λυκεσά, επισήμανε ότι τον αριθμό των καναλιών τον εισηγήθηκε μια ανεξάρτητη αρχή που ήταν το Ινστιτούτο της Φλωρεντίας, δεν την εισηγήθηκε η κυβέρνηση, από τη στιγμή που δεν υπήρχε το ΕΣΡ, «αφού δεν επετράπη από τη Νέα Δημοκρατία να ανανεωθεί»


«Έχει χαρακτηριστικά απλής αναλογικής, δεν είναι η ολική εκδοχή της, είναι όμως ένα αναλογικό σύστημα, δέχεται αυτό που συμβαίνει στην κοινωνία», τόνισε ο κ. Σεβαστάκης σχολιάζοντας τον νέο εκλογικό νόμο.

Παράλληλα παρατήρησε ότι πρώτον σπάει το μπόνους και μετακινεί τα όρια του εκλογικού σώματος προς τα κάτω προς νεώτερες ηλικίες, δεύτερον εντάσσει τα παιδιά των 17 χρονών, αποκαθιστώντας έτσι το έλλειμμα, που ίσχυε μέχρι σήμερα στο εκλογικό σύστημα.

Σε σχέση με τη στάση της αντιπολίτευσης και το επιχείρημα της ότι η κυβέρνηση προσπάθησε με την ψήφιση του νέου εκλογικού νόμου να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, ο κ. Σεβαστάκης απαντά ότι η άρνηση της να μην αλλάξει ο εκλογικός νόμος κρύβει μια σκοπιμότητα, δηλαδή να μην αλλάξει ο νόμος.

«Για μένα υπάρχουν εκκρεμότητες όπως η ψήφος για εκείνους που έχουν μεταναστεύσει, ενδεχομένως κατοίκων εξωτερικού», συμπλήρωσε.

Σε ότι αφορά τη στάση του κ. Μητσοτάκη είπε ότι «δεν ακολουθείται από την πραγματικότητα από το «Παρατειθείται» που εκφράζει, πολιτικά είναι ένα γιουρούσι που προσπαθεί να λύσει τα ιδεολογικά του προβλήματα».

Για το No Border ο κ. Σεβαστάκης είπε ότι σπεκουλάρουν πάνω σε αυτό όλη τη ρητορική, την ρητορική που λέει ότι «η «ανομία» στα πανεπιστήμια δικαιολογεί την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, υπάρχει ένα γνωματισμός ότι θέλω ένα πανεπιστήμιο να μεταβληθεί σε υπηρεσία παιδείας».

Σε σχέση με τον αριθμό αδειοδότησης των καναλιών, είπε πως «η βασική σύλληψη του νόμου, είναι ότι επειδή δεν θέλω τα κανάλια να λειτουργούν ως μοχλοί κάρπωσης εργολαβιών, δεν θέλω να χρησιμοποιούνται ως μέσα χειραγώγησης αναθέτω στην αγορά να συντηρήσει ένα σύστημα που σε αυτή τη χρονική στιγμή κάνει αυτό το διαμοιρασμό».

Τέλος επισήμανε ότι τον αριθμό των καναλιών τον εισηγήθηκε μια ανεξάρτητη αρχή που ήταν το Ινστιτούτο της Φλωρεντίας, δεν την εισηγήθηκε η κυβέρνηση, από τη στιγμή που δεν υπήρχε το ΕΣΡ, «αφού δεν επετράπη από τη Νέα Δημοκρατία να ανανεωθεί»

 

Ακούστε:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)