to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:45 | 06.03.2015

Πολιτική

Απαλλάχθηκε ο Κασιδιάρης για το χαστούκι στην Κανέλλη

Σε απλή σωματική βλάβη μετέτρεψε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης που αντιμετώπιζε ο Ηλίας Κασιδιάρης για το χαστούκι στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.


Νεότερη ενημέρωση:

Το δικαστήριο έπαυσε την ποινική δίωξη σε βάρος του προφυλακισμένου  βουλευτή της Χρυσής Αυγής, υιοθετώντας την άποψη του εισαγγελέα. Νωρίτερα ο εισαγγελέας είχε ζητήσει να αθωωθεί ο Ηλίας Κασιδιάρης για την επίθεση καθώς όπως είπε στην πρότασή του θα μπορούσε ο κατηγορούμενος να κηρυχθεί ένοχος για απλή σωματική βλάβη αλλά χρειάζονταν έγκληση εντός τριμήνου από την Λ. Κανέλλη. 

Ωστόσο, υποστήριξε ότι ήταν απαράδεκτη η συμπεριφορά του. «Ενας άνδρας δεν χτυπάει μια γυναίκα», είπε ο εισαγγελέας.

-----

Η κατάθεση της Λιάνας Κανέλλη

«Δέχθηκα τέσσερις μπουνιές στο πρόσωπο. Προσπάθησα να μη πέσω κάτω και ήθελα να αποφύγω το ρεζιλίκι, να έχω πέσει κάτω και μάλιστα σε στούντιο από τις μπουνιές» είπε στην κατάθεσή της η βουλευτής του ΚΚΕ. Η κ. Κανέλλη ανέφερε ότι από τα χτυπήματα επιδεινώθηκε η υγειά της. «Ημουν ένας άνθρωπος σε πλήρη οδύνη» είπε η βουλευτής. «Δεν θέλησα να κάνω μήνυση γιατί από μόνη της η πράξη είναι εξευτελιστική.

Κασιδιάρης για το χαστούκι στην Λιάνα Κανέλλη: «θα ζητούσα συγγνώμη αν δεχόμουν... μια συγγνώμη»

Αυτό υποστήριξε στην απολογία του ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής  που χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του ως... μια άτυχη στιγμή.

Είπε χαρακτηριστικά στην απολογία του ο κατηγορούμενος: 

«Όχι ένας άνδρας δεν σηκώνει ποτέ το χέρι του να χτυπάει μια γυναίκα. Είχα μια άσχημη στιγμή. Και δυστυχώς εμφανίζομαι ως άνδρας που χτυπάει γυναίκες. Πολλές φορές σκέφτηκα ότι έπρεπε να φύγω από την εκπομπή».

 Για το ποτήρι με το νερό που είχε εκσφενδονίσει σε βάρος της Ρένας Δούρου στην ίδια εκπομπή είπε :

«Είχα μια ακραία αντίδραση. Πήγα να βγάλω το μικρόφωνο και να φύγω  κι εκείνη τη  στιγμή δέχθηκα το χτύπημα με κάποια έντυπα. Δεν υπήρξαν γροθιές. Ήταν μόνο ένα χαστούκι στο μάγουλο και δύο στον αέρα, μια λανθασμένη ενέργεια. Αλλά για να κριθώ πρέπει προηγουμένως να δείτε ποια ήταν η  κίνηση που με έφερε σε αυτό το σημείο.
 
- Εισαγγελέας: τι κάνατε μετά το περιστατικό;
- Έφυγα. Ούτε χτύπησα κανέναν ούτε τίποτα.
- Εισαγγελέας: προσπαθήσατε να έρθετε σε επαφή με την κα Κανέλλη ;
- Βρήκα τοίχο απέναντι μου.
- Εισαγγελέας: γιατί δεν ζητήσατε μια συγγνώμη;
- Θα ζητούσα αν δεχόμουν μια συγγνώμη.»

Γ. Παπαδάκης: Πολύ έντονα τα χτυπήματα στη Λ. Κανέλλη

Πολύ έντονα χαρακτήρισε ο Γιώργος Παπαδάκης τα χτυπήματα που δέχθηκε η Λιάνα Κανέλλη από τον Ηλία Κασιδιάρη κατά την κατάθεσή του στο δικαστήριο για το βίαιο περιστατικό που εκτυλίχθηκε στη διάρκεια της εκπομπής του. 

Απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις της προέδρου δεν κατάφερε να πει με βεβαιότητα αν επρόκειτο για χαστούκια ή μπουνιές.

Πρόεδρος: Ήταν χαστούκια ή γροθιές;

Μάρτυρας: Ήταν έντονα. Το χέρι ήταν ελαφρά κλεισμένο. Το χτύπημα ήταν πολύ ισχυρό. Κάποιο χτύπημα πήγε στον αέρα.

Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στην αναστάτωση που δημιουργήθηκε μετά το επεισόδιο. «Η κ. Κανέλλη φώναζε ότι είναι χτυπημένη και είχε ένα εξόγκωμα κάτω από το μάτι. Ο κ. Κασιδιάρης έφυγε. Όπως μου είπαν οι συνεργάτες μου η προσπάθειά του να φύγει συνοδεύτηκε από απειλές. Επιχείρησε να φωτογραφήσει τους συνεργάτες μου και ζητούσε τηλεφωνικά ενισχύσεις από τον αρχηγό» ανέφερε.

Ο κ. Παπαδάκης δέχθηκε επίμονες ερωτήσεις από τη δικηγόρο του κ. Κασιδιάρη που υποστήριζε πως ο κατηγορούμενος προκλήθηκε από τις κυρίες Δούρου και Κανέλλη πριν από το περιστατικό.

Νωρίτερα, κατέθεσε ο δημοσιογράφος Αντώνης Παπαδάκης αρχισυντάκτης της εκπομπής του ΑΝΤ1. Ο μάρτυρας είπε ότι είδε το επεισόδιο από το κοντρόλ της εκπομπής και κατέβηκε στο πλατό. Ανέφερε επίσης ότι στο διάδρομο του στούντιο συνάντησε τον κατηγορούμενο να ρίχνει αγκωνιές σε όποιον συναντούσε, αλλά και στον ίδιο, στην προσπάθεια του να φύγει.

Νωρίτερα:

Νωρίτερα το δικαστήριο απέρριψε ένσταση του κατηγορουμένου περί ακυρότητας του κατηγορητηρίου επειδή - όπως είπε - δεν προηγήθηκε για τη πράξη αυτή άρση ασυλίας του.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής είναι αντιμέτωπος, ύστερα από αυτεπάγγελτη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του, για τις κατηγορίες της απρόκλητης και έμπρακτης εξύβρισης και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Και ο ίδιος ο κατηγορούμενος έχει υποβάλει μήνυση σε βάρος των κ.κ. Κανέλη και Δούρου για το αδίκημα της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα μετά την απολογία του για το «βίντεο Μπαλτάκου». Ωστόσο επέστρεψε στη φυλακή που κρατείται προσωρινά για διακεκριμένη οπλοκατοχή στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)