to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:12 | 28.03.2016

Κοινωνία

Δικαίωση για τους εργαζόμενους στη Mellon Technologies

Ύστερα από τις παρεμβάσεις του Συλλόγου Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα, η εταιρεία κάλεσε τους εργαζόμενους για την υπογραφή σύμβασης αορίστου χρόνου


(φωτογραφία του left.gr από πρόσφατη κινητοποίηση του Συλλόγου και του επιχειρησιακού σωματείου στο «Μποδοσάκειο Ίδρυμα» του Ομίλου Eurobank)

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα:

Συνάδελφοι, -ισσες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ύστερα από τις παρεμβάσεις του Σωματείου μας η εταιρεία Mellon Technologies αναγνωρίζοντας το δίκαιο του αιτήματός μας, κάλεσε συναδέλφους για την υπογραφή σύμβασης αορίστου χρόνου. Ως χρόνος πρόσληψης για τον υπολογισμό των ημερών αδείας και της αποζημίωσης απόλυσης θα λογίζεται η ημερομηνία της πρώτης σύμβασης. Μέχρι στιγμής έχουν κληθεί να υπογράψουν οι συνάδελφοι που είχαν προσληφθεί το 2007.

Όπως ήδη γνωρίζετε, με την από 11-9-2015 επιστολή μας προς την Mellon Technologies είχαμε εκθέσει τους λόγους για τους οποίους δεν δικαιολογούνταν «η επαναλαμβανόμενη σύναψη συμβάσεων ορισμένου χρόνου» και ζητήσαμε «την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου με αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας που προκύπτει από τις συνεχόμενες διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου που έχουν συνάψει οι εργαζόμενοι».

Με την από 12-9-2015 επιστολή μας προς την Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας ζητήσαμε «την παρέμβασή σας ώστε η Mellon Technologies, με την οποία η Εθνική Τράπεζα συνεργάζεται και αναθέτει πληθώρα «έργων» να προχωρήσει στην μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου με αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας που προκύπτει από τις συνεχόμενες διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου που έχουν συνάψει οι εργαζόμενοι».

Το Σωματείο μας προσέφυγε στο Υπουργείο Εργασίας ώστε να πραγματοποιηθεί συμφιλιωτική συνάντηση (22-12-2015) ζητώντας να εφαρμοστούν όσα προβλέπονται στο εργατικό δίκαιο, το οποίο παραβιαζόταν επί σειρά ετών με πρακτικές που κρατούσαν ομήρους τους εργαζόμενους και τους στερούσαν βασικά τους δικαιώματα. Όπως σας έχουμε ενημερώσει παρουσία των εκπροσώπων του Υπουργείου υπήρξε παραδοχή και από την πλευρά της εταιρείας ότι το αίτημά μας ήταν απολύτως νόμιμο.

Ενημερώσαμε με ανακοινώσεις και συναντήσεις τους συναδέλφους για να γνωρίζουν τι προβλέπεται από την εργατική νομοθεσία. Ήμασταν δίπλα τους ώστε να μπορούν να διεκδικήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους.

Ζητήσαμε επανειλημμένα συνάντηση με την Διοίκηση της εταιρείας η οποία όμως επιμένει ότι δεν έχει υποχρέωση να διαβουλεύεται με το Σωματείο μας και η επικοινωνία γίνεται μόνο ανεπίσημα. 

Έχουμε ήδη ζητήσει την πραγματοποίηση συνάντησης για την επίλυση Εργατικής Διαφοράς στην Επιθεώρηση Εργασίας Πειραιά, η οποία έχει ήδη προβεί σε έλεγχο της εταιρείας διαπιστώνοντας την πραγματική κατάσταση όπως την είχε περιγράψει το Σωματείο μας. Ελπίζουμε η εταιρεία να προχωρήσει σύντομα και στην υπογραφή των συμβάσεων των υπολοίπων συναδέλφων ώστε να μη χρειαστεί να πραγματοποιηθεί η συνάντηση Εργατικής Διαφοράς στις 29/3/2016.

Συνάδελφοι –ισσες,

Κάτι που φαινόταν να έχει γίνει καθεστώς αναλλοίωτο για τους εργαζόμενους στην Εθνική Τράπεζα μέσω της συγκεκριμένης εταιρείας έγινε ήδη απτή πραγματικότητα με τους καλύτερους όρους. Τώρα φαίνεται καλύτερα παρά ποτέ ότι η μόνη ασπίδα προστασίας μας είναι η δική μας συλλογική μας δράση, η οργάνωση και η συμμετοχή στο Σωματείο μας που προτάσσει την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και συνεχίζει χωρίς απογοητεύσεις το δύσκολο έργο του. 

Στηρίξτε το με όλες σας τις δυνάμεις.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)