to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Διαβρωτικές διαδικασίες ή αλλιώς γίνανε μαλλιά κουβάρια

Η αντιπολίτευση, που συνήθως προσάπτει ευθύνες στους αριστερούς για ότι κακό συμβαίνει σε αυτόν τον κόσμο, θορυβήθηκε. Βρίσκεται μπροστά σε ένα μεγάλο ερωτηματικό. Τι θα γίνει αν η Ε.Ε. θα διαλυθεί και θα γίνει η Ευρώπη των Λαών με ελεύθερη έκφραση της πολιτικής και οικονομικής βούλησης; Πάντως είναι από τις λίγες φορές που δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ!


Οι κάλπες μίλησαν. 52% έναντι στο 48% και υπέρ της εξόδου ψήφισαν οι μεγαλύτερες ηλικίες, οι οικονομικά αδύναμοι και οι έχοντες χαμηλότερη μόρφωση αλλά μία από τις υποσχέσεις της καμπάνιας του Brexit ήταν ψέμα. Ο Νάιτζελ Φάρατζ είχε υποσχεθεί (κατά τη διάρκεια της εκστρατείας) ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα κατευθύνει προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας τα 350 εκατομμύρια στερλίνες που – κατά την εκτίμησή του – το Λονδίνο έστελνε κάθε εβδομάδα στην ΕΕ. Όταν τον ρώτησαν δήλωσε ότι πρόκειται για ένα λάθος που διέπραξε το στρατόπεδο του “Out!

     Βασικά όλοι το ξέραμε και άλλωστε μας είχανε προειδοποιήσει. Μάτια έχουμε και βλέπουμε. Το Ενωμένο Βασίλειο μόνο ενωμένο δεν είναι. Το τρείς λαλούν και δυο χορεύουν έχει όνομα και διεύθυνση. Ο φόβος του συνεχώς αυξανόμενου κύματος των μεταναστών έπαιξε μεγάλο ρόλο κάνοντας πολλούς Βρετανούς να ΄΄κλειστούν΄΄ μέσα  στο ιδιόρρυθμο μεγάλο νησί τους. Η Βασίλισσα έβαλε και αυτή την πινελιά της. Η εγγλέζικη αστική τάξη προτίμησε να μη συμμετέχει στην παρέα των υπολοίπων όπου κάνει κουμάντο η Γερμανική αστική τάξη.  Ο πυροκροτητής ήταν φυσικά η αλλαγή ηγεσίας  στα ηνία ενός μεγάλου και πολυπολιτισμικού Λονδίνου. Ο Μπόρις  Boris Johnson με τα ατάκτως ανακατωμένα κίτρινα μαλάκια του και με φιλοδοξίες για ηγεσία ενός κόμματος και μιας πρωθυπουργίας έδωσε την θέση του σε έναν ξένο!  Πακιστανός ο  Sadiq Khan με άψογη αγγλική προφορά αλλά μωαμεθανός. Πήρε με το σπαθί του την νίκη  και ήταν ιδιαίτερα σωστός στον προεκλογικό του αγώνα. Ακόμα και τώρα το Σίτυ του Λονδίνου δεν θέλει να φύγει και ζητάει αυτονόμηση.

    Η Ελλάδα μας, φτωχή και προβληματική συγγενής των μεγάλων και πλουσίων, βρίσκεται ανήμπορη μπροστά στις μεγάλες διαβρωτικές διαδικασίες του ευρωπαϊκού κάστρου;. Πόσο μας απασχολεί και πόσο θα μας επηρεάσει μελλοντικά αυτό το γεγονός; Είναι πράγματι ελευθερία η επιλογή των Βρετανών ή η οικονομική καταστροφή τους; Πτώση 8,81% καταγράφει η στερλίνα έναντι του δολαρίου, υποχωρώντας στα 1,3692 δολάρια, στον απόηχο της επικράτησης του Brexit.Η στερλίνα κατέγραφε πτώση έως και 10%, υποχωρώντας κάτω από τα 1,35 δολάρια, για πρώτη φορά από το 1985. Το ευρώ ενισχύετε κατά 6,23% έναντι της στερλίνας. (24.06.2016)Πώς μεταφράζεται ,στα δικά μας αυτιά, αυτή η νίκη της δημόσιας βούλησης; Η Ενωμένη Ευρώπη είναι των λαών ή των τραπεζών; Πώς αντιδράσαμε εμείς ; Πόσοι από εμάς χαρήκαν ότι μία χώρα τόλμησε αυτό που πολλές άλλες ονειρεύονται αλλά δεν θα το κάνουν ποτέ; Πόσες άγνωστες  λεπτομέρειες ήταν βασικές για την κατάρρευση; Φεύγει ένα πρόβατο από το μαντρί ή άνοιξε για τα καλά η πόρτα και ο τσομπάνος θα μείνει μόνο με το σκυλί του να αγναντεύει ...τα άστρα .Είναι ιστορική πρόκληση για εμάς; Η αντιπολίτευση, που συνήθως προσάπτει ευθύνες στους αριστερούς για ότι κακό συμβαίνει σε αυτόν τον κόσμο, θορυβήθηκε. Βρίσκεται μπροστά σε ένα μεγάλο ερωτηματικό. Τι θα γίνει αν η Ε.Ε. θα διαλυθεί και θα γίνει η Ευρώπη των Λαών με ελεύθερη έκφραση της πολιτικής και οικονομικής βούλησης;   Πάντως είναι από τις λίγες φορές που δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)